Doliu în lumea muzicală din Timișoara: a murit Sergiu Cârstea

Doliu în lumea muzicală din Timișoara: a murit Sergiu Cârstea

0
DISTRIBUIȚI

Veste tristă din lumea muzicii timișorene: Sergiu Cârstea a murit la nici 66 de ani.

„Cu tristețe în suflet anunțăm decesul fostului nostru coleg și prieten drag, Sergiu Cârstea, artist instrumentist, șef partidă – trompetă. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, este mesajul postat de colectivul Operei Naţionale Române din Timişoara.

Născut în Republica Moldova în 1958, Sergiu Cârstea a absolvit cursurile Școlii de Muzică „Eugen Coca” din Chișinău, la clasa de trompetă, iar în 1981 a obținut Diploma de Licență la Facultatea de Muzică, Teatru și Arte Plastice „Gavril Muzicescu” din Chișinău.


A fost fondatorul cvintetului de alămuri din Republica Moldova, profesor la diverse instituții de învățământ, doctor în muzicologie, solist internațional. Activitatea sa didactică și științifică este la fel de amplă, Sergiu Cârstea fiind profesor la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, Institutul de Artă „Gavril Muzicescu”, Universitatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara și Universitatea de Muzică București.

Artistul ne-a acordat un interviu cu trei ani în urmă, pe care-l puteți citi în întregime aici.

Odihnească-se în pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.