Eveniment în memoria lui Bob Marley, la Timișoara: seară de muzică dub...

Eveniment în memoria lui Bob Marley, la Timișoara: seară de muzică dub și reggae

0
DISTRIBUIȚI

Muzica și moștenirea celebrului Bob Marley vor fi din nou în centrul atenției în cadrul unui eveniment numit „Inna Di Yard: Bob Marley Tribute Edition”, la care vor participa Megga Dillah, One Lion, Jon Jitsu și Larrybwoy.

Jon Jitsu a început să mixeze hip-hop și muzică electronică pe la sfârșitul anului 2005, iar din 2008, s-a îndrăgostit iremediabil de drum and bass la festivalul TMBase. Chiar dacă, Jon folosește drum&bass ca armă principală, el nu este străin genurilor dub, reggae și dubstep. Larrybwoy este DJ și promoter de reggae cu vechime în Timișoara.

Megga Dillah s-a lansat în muzică în 2005. Cu influențe de la Bob Marley, SOJA, and Capleton, este unul dintre puținii cântăreți reggae din Romania. În 2019, Megga Dillah a participat la show-ul tv Vocea României și a trecut de audițiile pe nevăzute ale emisiunii. În același an, a lansat albumul „Amplifică”, care conține conține colaborări cu artiști naționali și internaționali. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu nume precum Omar Perry (fiul lui Lee „Scratch” Perry), Steppa Style, Timan Fyah, One Lion, El Negro, Argatu, și mulți alții.


Unele dintre cele mai cunoscute melodii ale artistului sunt „Valea Regilor”, „Razie”, și „Mystic Light”.

One Lion este un artist, producător și selector reggae din Timisoara care început să activeze în muzică în 2009. Majoritatea release-urilor sale se încadrează în subgenurile new-roots și roots, cu influențe semnificative din zona de dub și hip-hop. Ca beatmaker a avut mai multe release-uri, între care se remarcă albumul Lion on the Rise Riddim (2016), pe care au înregistrat artiști precum Micah Shemaiah, Dark Angel, General Trix, Ziggi Recado. Alți artiști cu piese pe producții LionRiddims sunt: Capleton, Omar Perry, El Fata, Perfect Giddimani, Million Stylez, Cedric Myton.

Robert „Bob” Nesta Marley (născut în 6 februarie 1945; decedat în 11 mai 1981) a fost un cântăreț, compozitor, chitarist și activist jamaican. El este cel mai cunoscut interpret de muzică reggae, și este privit ca un profet al mișcării „Rastafari”. Printre cele mai cunoscute cântece reggae ale lui Marley sunt „I Shot the Sheriff”, „No Woman, No Cry”, „Three Little Birds”, „Exodus”, „Could You Be Loved”, „Jamming’”, „Redemption Song”, și „One Love”. Legend, compilația de cântece ale lui Bob Marley lansată post-mortem, este cel mai bine vândut album reggae al tuturor timpurilor, cu mai mult de 25 de milioane de exemplare vândute.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 februarie, de la ora 23, la M2 Event Venue în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.