Eveniment special la Teatrul Național Timișoara, de Ziua Culturii Naționale

Eveniment special la Teatrul Național Timișoara, de Ziua Culturii Naționale

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează Ziua Culturii Naționale, data nașterii poetului care a dat glas în opera sa, ca nimeni altul, esenței spiritului românesc, prin cuvinte care redau neasemuitul farmec al limbii române, luni, 15 ianuarie de la ora 19:00, la Sala 2, cu spectacolul „Eminescu” de Mihaela Lichiardopol, care se dorește o întâlnire cu spiritul celui care a pus istoria și memoria românilor în splendidele sale versuri.

Spectacolul recompune traseul spiritual, emoțional și intelectual al poetului, prin fragmente din poezia, proza și publicistica sa, reflectând, astfel, versurile eminesciene în lumina puternicei lor teatralități, ca voce a spațiului identitar românesc și, totodată, ancorând gândirea filosofică eminesciană în marile curente de gândire europene.

Distribuția spectacolului reunește trei apreciați actori ai Teatrului Național din Timișoara – Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu și Cristian Szekeres.


Scenariul și regia artistică sunt semnate de Mihaela Lichiardopol iar spațiul scenografic aparține Gabrielei Strugaru-Popa.

Biletele sunt disponibile la agenția de bilete a teatrului sau online pe www.tntm.ro, iar prin înscrierea la adresa de email office@tntm.ro, primii 50 de spectatori vor primi gratuit locuri la spectacol.

Filiala Timișoara a Academiei Române organizează, la rândul ei, o manifestare dedicată Zilei Culturii Naționale, cu tema „Spațialitate și temporalitate în epoca marilor clasici”, care va avea loc în 16 ianuarie, de la ora 11:00, în aula de pe bdul Mihai viteazu nr. 24, și online. Aceasta cuprinde mai multe alocuțiuni, prezentări de carte, un film documentar despre legenda prieteniei dintre Mihai Eminescu și Ioan Slavici și un moment artistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.