Noapte bună Timișoara: festivalul Vest Fest a ajuns la final

Noapte bună Timișoara: festivalul Vest Fest a ajuns la final

0
DISTRIBUIȚI

Organizatorii evenimentului Vest Fest, manifestare care a avut loc în ultimii opt ani în Timișoara, au anunțat printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare că festivalul nu se va mai ține în viitor, printre motivele care au dus la această decizie numărându-se vânzările slabe de bilete și faptul că Primăria Timișoara nu a dorit susținerea festivalului.

„După opt ediții realizate cu drag, VEST FEST a ajuns la finalul călătoriei. Început din dorința organizatorilor de a realiza primul festival dedicat muzicii și culturii urbane din România, VEST FEST a fost piatra de temelie a conceptului District23, primul festival format prin unirea a trei festivaluri locale, din Timișoara, în anul în care orașul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii, un one-time-only event.


Deoarece considerăm ca le suntem datori celor ce ne-au trecut pragul, ani la rând, cu motivul sincer al deciziei de a opri festivalul, recunoaștem că VEST FEST a ajuns în punctul în care nu poate crește, așa cum este firesc pentru un festival. Încă din 2017, costurile de realizare ale festivalului au depins 60% de vânzarea biletelor, 25% de finanțările venite de la Primăria Timișoara și 15% de sponsorizările companiilor private. Din nefericire în ultimii anii, nefăcând referire la perioada pandemiei de COVID-19, vânzările biletelor au stagnat sau chiar au scăzut ușor, Primăria Timișoara nu a dorit susținerea evenimentului (le respectăm decizia), iar companiile private și-au diminuat bugetul disponibil, toate acestea în timp ce toate costurile de realizare a festivalului au crescut, culminând cu onorariile artiștilor. Toți acești factori duc la decizia irevocabilă de a ne opri din această frumoasă călătorie aici. Totodată vrem să mulțumim sincer tuturor celor care au fost prezenți la edițiile festivalului, pe unii dintre voi am ajuns să vă recunoaștem din vedere și știm că printre voi se află persoane care au fost la toate cele opt ediții. Tuturor celor prezenți, care au achiziționat bilet, le datorăm cei opt ani de festival. Am vrea să le urăm mult succes și putere și celorlalte festivaluri timișorene! În spatele a două sau trei zile de eveniment stau luni întregi de muncă, iar vibe-ul pozitiv al oamenilor prezenți este cea mai mare satisfacție a staff-ului implicat. Noapte bună, Timișoara!”, au transmis organizatorii Vest Fest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.