Percheziții în Timiș și alte cinci județe pentru destructurarea unei grupări care...

Percheziții în Timiș și alte cinci județe pentru destructurarea unei grupări care organiza lupte cu câini

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii au făcut 23 de percheziții în Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara, Timiș și Argeș, într-un dosar deschis pentru schingiuirea animalelor și organizarea de lupte de câini. De asemenea, în republica Moldova, 40 de persoane au fost prinse în flagrant la un campionat de lupte de câini.

Polițiști din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor Gorj au făcut sâmbătă 23 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara, Timiș și Argeș, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de schingiuirea animalelor și organizarea și participarea la lupte de câini.

În timpul perchezițiilor, au fost constatate nouă infracțiuni de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, printre care codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale sau ablația ghearelor.

De asemenea, au fost ridicate 82 de telefoane mobile, 22 de laptop-uri, șapte tablete, șapte carduri de memorie, 23 memory-stick, un HDD, o unitate PC și un DVD.

Au mai descoperite o cameră de filmat, un disc de memorie, 46 de carnete de sănătate, 39 de carnete de performanță, 45 de cărți de origine română, nouă pașapoarte pentru animale de companie, 36 de microcipuri sigilate, 105 cartușe de vânătoare, produse farmaceutice destinate dopajului canin, precum și alte obiecte ce au legătură cu infracțiunile cercetate.

În cadrul acestor activități, au fost emise ordine de plasare în adăpost pentru șapte câini din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, despre care s-a stabilit că au fost folosiți pentru lupte ilegale.

„Concomitent, în baza acordului de echipă comună de anchetă, încheiat între România și Republica Moldova, a fost organizată, pe teritoriul Republicii Moldova, o acțiune de prindere în flagrant delict a mai multor persoane care participau la un campionat ilegal de lupte de câini.


La acțiunea de prindere în flagrant delict, organizată pe teritoriul Republicii Moldova, au participat polițiști din structuri de combatere a criminalității organizate ale acestui stat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Procuraturii din Republica Moldova, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Gorj – BPA, în baza acordului mediat de Eurojust”, a transmis IPJ Gorj.

Astfel, au fost identificate în flagrant delict 40 de persoane care participau la un campionat de lupte ilegale între câini și au fost stabilite mai multe acte materiale ale infracțiunii de schingiuire a animalelor.

În urma activităților specifice, față de opt persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de schingiuire a animalelor, a fost dispusă măsura reținerii pentru 72 de ore, precum și ridicarea, pentru cercetări, a cinci câini implicați în lupte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.