Poli Timişoara a oficializat primele două achiziţii din 2024. Traseu italian pentru...

Poli Timişoara a oficializat primele două achiziţii din 2024. Traseu italian pentru tânărul sosit de la Pecica

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_515945" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Foto: fiorentina.it

Politehnica Timişoara a anunţat ieri primele două transferuri pentru stagiunea de primăvară. E vorba de jucători care erau deja în pregătire cu echipa: Claudiu Pamfile (ex-Buziaş) şi Alex Adamcsik (Pecica).

Dacă primul era un nume cunoscut microbiştilor timişoreni din precedenta perioadă la Poli, cel din urmă e un jucător de perspectivă din Arad. Alexandru Milian Adamcsik (19 ani) a fost crescut la Viitorul Arad şi Prosport Academy. La 18 ani mijlocaşul lateral impresariat de Virgil Colfescu a semnat cu Fiorentina, care l-a cedat apoi celor de la Padova. Pentru ambele grupări a bifat jocuri la juniori, la cea din urmă inclusiv la Primavera. În vară a fost împrumutat de Padova la Progresul Pecica, unde a marcat în ediţia actuală de campionat patru goluri în 12 partide. Deşi echipa arădeană a cedat cu 0-5 pe „Electrica” contra lui Poli, timişorenii l-au remarcat pe Adamcsik, folosit în rol de „aripă”. În urmă cu două luni Colfescu spunea pentru iamsport.ro că tânărul se află în atenţia lui UTA. Cu Poli înţelegerea e pe o perioadă lungă, trei sezoane şi jumătate.

Pamfile (27 ani), fundaş stânga, dar şi mijlocaş stânga la nevoie, reprezintă aşadar o revenire. El a mai evoluat în alb-violet în Liga 2, între vara lui 2020 şi cea a lui 2022, fiind adus practic în locul lui Taub. În stagiunea trecută a jucat la Lipova iar în prima parte actualei ediţii din C8 a fost jucătorul lui Phoenix Buziaş, unde a marcat un gol în 15 meciuri. Înainte de sosirea în vestul ţării a mai evoluat la AFC Hărman, FC Braşov, Hermannstadt (inclusiv în Liga I) şi Minaur. El a semnat acum un contract pe un an şi jumătate.

La reunirea alb-violeţilor a fost prezent şi un alt jucător nou născut tot în 2004 – atacantul Bogdan Mihai Istratie, care aparţie de Poli Iaşi şi care în prima parte a sezonului 2023-24 a evoluat sub formă de împrumut în Liga 2, la „lanterna” Progresul Spartac. A bifat opt meciuri fără a marca pentru bucureşteni. Înţelegerea cu el era de asemenea în curs de parafare.

„Cert e că am vorbit cu Leo Grozavu şi mi-a confirmat că e un jucător de perspectivă”, a spus antrenorul Paul Codrea despre Istratie la reunire. „…mai aştept un jucător, o poziţie cheie pe care noi avem nevoie şi cred că ne-ar ajuta în următoarea parte a sezonului”, a precizat directorul executiv Costel Pantilimon despre achiziţii.
Adamcsik (stânga)

Poli a încheiat prima parte a sezonului în „C” pe locul 2, cu 30 de puncte, în Seria 8, la şapte în spatele liderului FC Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.