Politehnica Femina s-a reunit cu gândul la o primăvară în care poate...

Politehnica Femina s-a reunit cu gândul la o primăvară în care poate lua titlul. O timişoreancă, prima achiziţie a iernii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timișoara Femina / Facebook

Politehnica Femina s-a reunit ieri, la fel ca băieţii de la Poli sau Dumbrăviţa. În cazul alb-violetelor obiectivul e diferit, elevele lui Mirel Albon sunt pe locul 1 în SuperLiga feminină şi speră să cucerească titlul naţional în 2024. Printre cele 27 de componente prezente la prima şedinţă de pregătire, de la Baza 2, s-a numărat şi Claudia Bistrian, prima achiziţie a iernii.

„Începem pregătirile pentru sezonul de primăvară, un sezon important în care ne punem mari speranțe. După un sezon de toamnă foarte bun, sperăm ca și acesta să fie la fel. Este îmbucurător și pozitiv pentru noi că toată lumea a venit aptă și motivată pentru ceea ce urmează. Sperăm să avem șase săptămâni fără accidentări, cu antrenamente bune și intense, cu meciuri amicale care să ne pregătească pentru o primăvară încărcată, aglomerată și doar cu meciuri tari. Avem un lot tânăr, dar în același timp valoros, și sperăm ca în iunie să aducem suporterilor poliști bucuria primului titlu de campioană” a declarat Mirel Albon, managerul Politehnicii.

Lotul prezent la reunire: Roșu Cosmina, Moldovan Alesia (2007), Meluță Teodora, Bratu Antonia, Jivan Anda (2005), Mirea Roxana, Bistrian Claudia, Sondore Laura, Dawood Dyana, Ivanova Dimitra, Șepețan Andreea (2006), Pera Shaira (2005), Cioablă Dana (2007), Boboc Alexandra (2007), Dovîncescu Roxana (2006), Corsei Bianca (2007), Mateescu Giorgiana (2005), Mihăilesc Lorena (2008), Medre Anisia (2007), Năstăsoiu Ionela (2006), Șerban Patricia (2007), Apostol Irina (2008), Bogdan Gabriela (2007), Bogdan Teodora (2008), Levițchi Carla (2008), Vasilescu Alexia (2008), Taciuc Diana (2007).

Au absentat motivat: Câmpean Sara, Nagy Melinda, Kurja Nikoleta, Da Silva Scaramelo Emilly și Petrișor Elena (2007).


În timp ce Ancăș Florentina și Araujo dos Anjos Rodrigues Emilin se află în ultima fază a recuperării după accidentări.

În perioada 5–14 februarie echipa se va afla în cantonament pe plan local. Primul meci oficial este programat în perioada 2-3 martie, când Poli (F) va primi vizita rivalei FC Universitatea Cluj în ultima etapă a sezonului regular. Programul de jocuri amicale al alb-violetelor urmează să fie anunţat.

Până atunci Bistrian (27 ani), ultima dată la conjudeţeana Banat Girls, reprezintă deocamdată singura noutate din lot în această perioadă de pauză competiţională. Ea poate fi considerată o revernire, ţinând cont că a evoluat până în 2021 la Fortuna Becicherecu Mic, echipa feminină mutată în alb-violet apoi. Timişoreanca a mai jucat la Apulia Trani (Italia), FF La Solana (Spania) şi FC Carmen București.

„Mă bucur mult că revin acasă și că am șansa să joc în alb-violet. Am urmărit proiectul Politehnica Timișoara de la start, fiind structurată pe fosta mea echipă, Fortuna Becicherec. Vin cu entuziasm, dar și cu puține emoții. Sunt pregătită să dau totul pentru Poli, simt că este cea mai bună opțiune pentru mine în acest moment pentru că este o echipă cu un proiect sănătos, orientat spre performanță. Sper să mă dezvolt odată cu echipa și să ne atingem obiectivele”, a spus Claudia Bistrian, care poate evolua atât în defensivă, cât şi în linia mediană.

Poli (F) e lideră cu 32 de puncte, la şase distanţă de „U” Cluj (locul 2) înaintea ultimei runde a sezonului regular.

Foto: sspolitehnica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.