Primăria Timişoara cumpără încă 17 tramvaie de la Bozankaya. Care este valoarea...

Primăria Timişoara cumpără încă 17 tramvaie de la Bozankaya. Care este valoarea investiţiei

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a semnat un nou contract pentru achiziţionarea a 17 tramvaie de la compania Bozankaya. Valoarea totală a achiziţiei este de aproximativ 33 milioane de euro iar spre deosebire de precedentele vehicule livrate de turci, care erau de culoare violet, noile tramvaie vor fi livrate în galben şi negru.

Cele 17 tramvaie vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport totală de 251 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat. Tramvaiele costă 1,9 milioane de euro/bucata. Potrivit contractului toate tramvaiele vor fi livrate la Timișoara până la sfârșitul anului 2024. Anterior, 18 dintre cele 21 de tramvaie specificate în contractul semnat în 2019 au circulat în Timișoara.


Tramvaiele, achiziționate din fonduri europene prin PNRR nu vor mai avea culoarea mov, ci vor fi livrate în galben și negru, fapt care a generat discuţii în spaţiul public.

„Suntem bucuroși să continuăm colaborarea cu Primăria Timișoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de înaltă calitate, alimentat cu baterie, care reprezintă o opțiune mai prietenoasă cu mediul în comparație cu tramvaiele obișnuite diesel sau electrice. Nu în ultimul rând, este echipat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic și sisteme de climatizare”, a spus Aytunç Günay, președintele CA al companiei Bozankaya.

Tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri, fiind totodată şi cea mai mare performanță realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor. Acest atribuit unic a făcut ca Bozankaya să doboare, de asemenea, un record mondial şi să câştige premiul la categoria “The Most Innovative Company of Europe”, în octombrie 2021, din partea ERCI (European Railway Cluster Initiative), cea mai prestigioasă instituţie din domeniul tehnologiilor sistemului feroviar european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.