Război în Gaza, ziua 112. Curtea de la Haga a decis în...

Război în Gaza, ziua 112. Curtea de la Haga a decis în privința acuzațiilor că Israelul comite genocid / Prima reacție a Israelului a fost una batjocoritoare: „Haga șmaga”

0
DISTRIBUIȚI

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a ordonat vineri Israelului să împiedice actele de genocid împotriva palestinienilor și să facă mai mult pentru a ajuta civilii, dar nu a dispus o încetare a focului, așa cum a cerut Africa de Sud, transmite Reuters.

În decizia de vineri, Curtea de la Haga arată că Israelul trebuie să ia toate măsurile care îi stau în putere pentru a-și împiedica trupele sale să comită genocid și trebuie să ia măsuri pentru a îmbunătăți situația umanitară.

Deși CIJ nu a ordonat o încetare a focului, a anunțat că nu va respinge cazul de genocid, hotărând că palestinienii par a fi un grup protejat în conformitate cu Convenția privind genocidul din 1948.


Curtea nu a decis asupra fondului acuzațiilor de genocid.

Prima reacție a Israelului: „Haga șmaga”

Ministrul israelian al Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, de extremă dreapta, a părut vineri să ironizeze Curtea Mondială, după ce aceasta a ordonat Israelului să prevină actele de genocid împotriva palestinienilor și să facă mai mult pentru a ajuta civilii din Gaza.

„Haga șmaga” („Hague shmague”), a scris ministrul pe X, fiind primul oficial israelian care a comentat după ce Curtea și-a încheiat lectura.

Decizia Curții Internaționale de Justiție este o evoluție importantă care contribuie la izolarea Israelului și la demascarea crimelor sale din Gaza, a declarat vineri pentru Reuters un înalt oficial Hamas, Sami Abu Zuhri.

„Facem apel să forțăm ocupația să pună în aplicare deciziile Curții”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.