Război în Ucraina, ziua 683. Kievul estimează că aproape 20.000 de copii...

Război în Ucraina, ziua 683. Kievul estimează că aproape 20.000 de copii au fost răpiţi şi trimişi în Rusia

0
DISTRIBUIȚI

Ucraina consideră că peste 19.500 de copii au fost răpiţi şi trimişi ilegal în Rusia în timpul războiului, a declarat luni Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează dpa.

„Rusia a comis crime groaznice în timpul războiului său împotriva Ucrainei, însă deportarea şi răpirea celor mai vulnerabili copii ai noştri este una dintre cele mai atroce crime împotriva umanităţii după cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Andrii Iermak, citat într-un comunicat.

Numărul oferit de oficialul ucrainean se bazează pe cifrele ONU, iar circa 3.900 dintre aceşti copii ar fi orfani.

Iermak a acuzat Rusia că ar fi deportat şi relocat sistematic copii ucraineni, iar acesta ar face parte din politica statului rus de a le distruge identitatea.

Moscova refuză să ofere Ucrainei sau instituţiilor internaţionale informaţii despre soarta acestor copii.

Până în prezent a fost posibilă doar aducerea înapoi a unor copii ucraineni în ţara lor de origine în cazuri individuale.

Un grup de lucru în cadrul Bring Kids Back UA, care reuneşte eforturile guvernului ucrainean, a unor ţări partenere şi organizaţii internaţionale, a fost înfiinţat luni.


Acesta îşi propune să dezvolte mecanisme de reunificare voluntară a copiilor cu rudele lor şi să ajute la eliminarea lacunelor în legea internaţională privind protecţia copilului.

O avocată britanică şi membră a Camerei Lorzilor, Helena Kennedy, va prezida alături de Iermak, grupul de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.