Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” cu două expoziții dedicate acestui eveniment. O primă expoziție, intitulată „Mica Unire, Unirea Principatelor de la 24 ianuarie 1859”, este una de carte, care dorește să evoce acest act fundamental din istoria românilor. Printre publicațiile expuse se află „Telegraful Român” de la Sibiu, din 1859, sau „Unificatorii”, precum și „History of the Romanians” a lui R.W. Seton-Watson, membru corespondent al Academiei Române, carte apărută la Cambridge în 1934. O a doua expoziție, de artă plastică, prezintă lucrări realizate de elevii Liceului de Arte Plastice Timișoara.
De Ziua Unirii, la ora 16:00, Muzeul Național al Banatului organizează pentru pasionații de istorie și arme un tur ghidat gratuit în cadrul expoziției „Poveștile armelor care au făurit România”, în mansarda B1 a bastionului Maria Theresia, unde este expusă o colecție impresionantă de arme, a căror prezentare va fi însoțită de povești fascinante ale acestora.
Tot în 24 ianuarie, la ora 18:00, opera timișoreană organizează un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru amenajarea unei grădini muzicale destinate copiilor cu nevoi speciale în Parcul Copiilor, intitulat „Hai să dăm mână cu mână”.
Programul include un musical găzduit de operă, intitulat „Come into the Light”, care dorește să evidențieze bogăția trecutului și frumusețea prezentului.