Autorităţile în alertă maximă la Timișoara. Scurgeri radioactive la un laborator al...

Autorităţile în alertă maximă la Timișoara. Scurgeri radioactive la un laborator al DSP Timiş UPDATE Ce măsuri s-au luat

0
DISTRIBUIȚI

Situaţie gravă la sediul secundar DSP Timiş. În curtea Laboratorului de Igienă a Radaţiilor, aflat pe str. Victor Babeş din Timişoara, s-au înregistrat valori care depăşesc limita admisă.

La faţa locului s-au măsurat scurgeri radioactive. Specialiştii de la SIAS (Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale) au intervenit cu echipamente speciale.

Un agajat al instituţiei a făcut măsurători în timpul zilei şi astfel s-a aflat despre nivelul depăşit al radiaţiilor. Nu se ştie deocamdată cu cât a fost depăşit acest nivel, mai multe măsurători fiind în continuare în desfăşurare.

UPDATE Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara ar fi fost identificată prezenței unei surse de radiații”.

UPDATE 2 Potrivit ISU Timiș, este vorba de „o zonă de teren prezintă radioactivitate crescută”. „Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara”, spun pompierii.

Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezența și sub îndrumarea inspectorului din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare.


Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiație. Nu au fost persoane contaminate și nu există risc pentru populație, deoarece zona este în curtea laboratorului, transmite ISU Timiș.

UPDATE 3 Zona din Timișoara în care a fost alertă de radiații rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliție, transmit reprezentanții DSP Timiș.

„În urma măsuratorilor periodice de radioactivitate ale mediului, efectuate de către personalul Laboratorului Igiena Radiațiilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, s-au constatat depășiri ale nivelului de radioactivitate naturală în zona adiacentă laboratorului, motiv pentru care aceasta a fost balizată, pentru a restricționa accesul. A fost solicitat sprijinul instituțiilor abilitate în acest domeniu, pentru evaluarea situației. La aceasta dată, ancheta se află încă în desfășurare, iar până la finalizarea acesteia, zona rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliție”, au precizat cei de la DSP.

Echipajul CRBN din cadrul ISU Timiș a intervenit miercuri după-amiaza în curtea unui laborator din Timișoara, unde a fost înregistrată radioactivitate crescută.

Potrivit ISU Timiș, este vorba de „o zonă de teren prezintă radioactivitate crescută”.

„Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara”, spuneau pompierii. Laboratorul aparține Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezența și sub îndrumarea inspectorului din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare.

Echipajul CBRN a securizat zona.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș fac cercetări in rem pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.