Aproape 600 de amenzi date de polițiști în weekend pe șoselele din...

Aproape 600 de amenzi date de polițiști în weekend pe șoselele din Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat, în weekend-ul trecut, pe raza județului Caraș-Severin, „în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”, aplicând aproape 600 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.


Ca măsură complementară, au fost reținute 31 de permise de conducere și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare. Nici bicicliștii sau pietonii nu au scăpat de sancțiuni

„Pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 564 de sancțiuni contravenționale, dintre care 196 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 17 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul, depășind limitele de viteză cu peste 50 km, respectiv peste 70 km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3, respectiv 4 luni. Totodată, 51 de bicicliști și 31 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional. De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care cinci privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.