Cămătari înarmaţi până în dinţi, ridicaţi după o operaţiune în forţă a...

Cămătari înarmaţi până în dinţi, ridicaţi după o operaţiune în forţă a poliţiştilor din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Pistoale, puşti şi multă muniţie au fost descoperite în urma descinderilor polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică și Compartimentul Proximitate, împreună cu polițiștii SIC Timiș și luptători din cadrul SAS Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, în mai multe locaţii din Lugoj într-un dosar de cămătărie. Un bărbat şi o femeie acordau împrumuturi pentru care percepeau dobânzi şi exercitau presiuni pentru recuperarea banilor. La adresele verificate ieri a fost descoperit un adevărat arsenal. Trei persoane au fost reţinute, inclusiv mama bărbatului.

Autorităţile au efectuat, cu ajutorul jandarmilor din Timişoara, şapte percheziții domiciliare și patru percheziții ale unor autoturisme, în dosarul penal care prevede cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă, complicitate la infracțiunea de camătă, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2022 și până în prezent, un bărbat, de 44 de ani și o tânără, de 29 de ani, ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi și garanții în diverse obiecte de valoare pentru a acoperi sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite. În anumite situații, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani și dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără.

De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani, (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme și muniția aferentă acestora. În urma desfășurării perchezițiilor domiciliare, precum și a celor 4 percheziții a vehiculelor deținute de persoanele cercetate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 pistoale, un încărcător cu 6 cartușe cu glonț calibru 6,35 mm, o folie transparentă ce conținea 7 cartușe cu glonț, calibru 6,35 mm și 3 cartușe cu calibre diferite, o pușcă, calibru 44 mm, 2 puști de vânătoare cu glonț, 110 bucăți cartușe calibru 8×57 JS, 2 tuburi cartușe percutate, 2 pistoale, unul având încărcător în interiorul căruia au fost găsite 6 cartușe calibru 6,35 mm, 60 cartușe calibru 6,35 mm, 15 cartușe calibru 8×57 JS, 1 pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit 5 cartușe cu glonț calibru 7,65 mm.

De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate 9 contracte de împrumut, mai multe înscrisuri și mijloace electronice de comunicare și stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum și 55.156 de lei, 4.435 de euro și 949 de dolari. În urma administrării probatoriului în cauză, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de tânăra, de 29 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și complicitate la infracțiunea de camătă, precum și față de femeia, de 75 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a anunţat IPJ Timiş.

Persoanele reținute au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Timiș, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, 12 februarie, în fața magistraților, pentru dispunerea măsuriilor preventive.


Bărbatul în vârstă de 44 de ani este cercetat pentru camătă şi se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor trei persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.