Delegație CCIAT, vizită de lucru la București

Delegație CCIAT, vizită de lucru la București

0
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul unei vizite făcute la București în această lună, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a avut mai multe întâlniri cu oficiali ai guvernului, diplomați, reprezentanți ai altor camere de comerț și ai mediului de afaceri.

O primă întâlnire a delegației timișene a fost cu E.S. Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia în România, alături de care au fost prezenți Ufuk Tandoğan, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Barbaros Yikar, secretar general, și Mehmet Naci Akdoğan, consilier comercial al ambasadei. Discuțiile au vizat consolidarea relațiilor de afaceri româno-turce și conferirea unei noi dimensiuni colaborării CCIAT cu ambasada Turciei. În acest sens, președintele CCIAT a solicitat sprijinul pentru organizarea la Timișoara, în semestrul I al acestui an, a unui forum de afaceri internațional și întâlniri B2B între firme din Regiunea de Vest, din țară și parteneri din Turcia, în domenii precum energie, agricultură și industrie alimentară, IT, mobilă sau industrie.

Președintele CCIAT a mai avut o întrevedere cu Lucian-Ioan Rus, secretar de stat în ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, coordonator al Direcției Generale Antreprenoriat și Finanțări pentru IMM-uri. CCIA Timiș a înaintat o serie de propuneri care vizează bunul mers al economiei timișene, printre care participarea firmelor la misiunile economice și târgurile şi expoziţiile internaţionale cu finanţare de la bugetul de stat. Florica Chiriță a răspuns, de asemenea, invitației făcute de Camera de Comerț și Industrie Româno-Gemană (AHK), și a participat la recepția de An Nou desfășurată la Palatul Parlamentului, unde s-au reunit peste 800 de oameni de afaceri, politicieni, reprezentanți ai administrației publice, asociațiilor nonguvernamentale, parteneri AHK Romania, mass-media, și a purtat discuții cu Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, și cu conducerea Mercedes Benz Group Germania, președinți de instituții financiare din Franța și Belgia, președintele Camerei de Comerț Italiene pentru România (CCIpR) și diplomați străini acreditați la București.

„Vizita la București a fost una extrem de utilă şi de necesară.


La întâlnirile pe care le-am avut, am dorit să transmit, și cred că am reușit, mesajul CCIAT de a fi un un partener de dialog echilibrat pentru susținerea și promovarea proiectelor de internaționalizare și creștere a afacerilor timișene. Răspunsurile au fost mai mult decât încurajatoare. Ca un prim rezultat concret, propunerea noastră de a organiza la Timișoara un forum internațional de afaceri cu șase țări – Turcia, Germania, Italia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Polonia – a fost îmbrățișată cu entuziasm. Astfel, în perioada 27 – 29 februarie, voi reveni la București pentru întâlniri cu președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, cu Sebastian Metz, Director General AHK România și cu Roberto Musneci, președintele CCIpR, privind participarea la acest forum a firmelor din țările lor. (…) În altă ordine de idei, întâlnirea cu oficialii ministerului Economiei a fost de succes, atât domnul ministru Oprea cât și dl. Secretar de stat Rus au acceptat invitația noastră de a fi prezenți la evenimentele de anvergură pe care le vom organiza anul acesta și ne vor transmite în timp util manifestările expoziționale internaționale la care companiie timișene să poată participa în mod gratuit. De asemenea, și întâlnirile cu câteva mari companii și bănci cu sediul central la București au fost benefice, în sensul acceptării de a fi parteneri strategici ai Galei Excelenței în Afaceri-Topul Firmelor din Județul Timiș 2024”, a sintetizat Florica Chiriță rezultatele întâlnirilor avute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.