Dragobete cu altfel de folk rock: TrupaHazard susține un concert special la...

Dragobete cu altfel de folk rock: TrupaHazard susține un concert special la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: D&D Foto

TrupaHazard va susține un concert special de Dragobete, evenimentul urmând să se desfășoare sâmbătă 24 februarie de la ora 20 la Porto Arte, situat pe malul Begăi , în Timișoara. Trupa alcătuită din Ravi, Alex, Vlad și Liviu pregătește pentru acest an un album discografic nou și a susținut o serie de recitaluri de succes, unul dintre acestea desfășurându-se loc în cadrul unui eveniment caritabil organizat de Doomstriker LEMC Banat și Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara, scopul acestei acțiuni fiind acela de a strânge bani pentru renovarea a două saloane de la Spitalul Militar.

Pe numele său adevărat Răzvan Stochița, „Ravi“ a început să scrie poezii la vârsta de 14 ani și a descoperit muzica folk la vârsta de 16 ani, în timpul unei călătorii la munte. De aici și până la a împrumuta o chitară, a se închide în casă două săptămâni și a învața să cânte prima melodie a fost doar un pas. În 1997 Adrian Păunescu îl aude pe stradă cântând melodia „Două Fântâni”, rămâne impresionat de vocea lui puternică și aparte și îl invită la cenacul „Totuși Iubirea” ca debutant. Urmează două albume, lansarea trupei Hazard și un succes binemeritat. După câteva probleme medicale care l-au forțat să renunțe temporar la carieră, Ravi a revenit în atenția melomanilor cu câțiva ani în urmă și pregătește un nou material discografic care se înscrie în titulatura de „altfel de folk rock“.

„Concertul pe care îl vom susține la Porto Arte va fi unul special în care alături de mine se vor afla Alex și Liviu la percuție și congos și Vlad la chitară solo. Atunci când o formație are doi percuționiști, e deja show. Faptul ăsta dă o forță anume pieselor, le umple. În deschiderea spectacolului vom avea o surpriză: i-am invitat să susțină un concert pe cei doi muzicieni care alcătuiesc Story Duet, adică Oana Cocea și Gabriel Racz. Vom avea multe piese noi și ca surpriză vom cânta în stilul nostru și două piese din repertoriul Mariei Tănase. Am ales aceste piese pentru că în țara noastră avem muzică foarte bună și adeseori uităm acest fapt“., spune Răzvan Stochița.

Vlad Vasilescu

Chitaristul Vlad Vasilescu are 20 de ani, este student în anul 1 la Timișoara și vine din Caransebeș, unde a studiat pianul. Și cu această ocazie se va afla pentru prima oară pe scenă ca și component al unei trupe.

„Tatăl meu a vrut să mă dea la vioară când eram mic, dar fiindcă nu erau locuri, am ajuns la pian.


Nu mi-a plăcut neapărat, dar consider că mi-a prins bine la capitolul teorie și am învățat treptat – treptat să cânt piese celebre. De chitară m-am apucat în urma unor tutoriale de pe Youtube. Am dat de melodii celebre din repertoriul unor trupe ca Boston sau Led Zeppelin și am învățat după acestea. Am venit la Timișoara la facultate și am dat un anunț pe o rețea de socializare în care am menționat că sunt în căutarea unei trupe. Așa am dat de Ravi și mi-a plăcut foarte mult de ceea ce face el. Aștept cu nerăbdare să ies pe scenă la concertul de sâmbătă“. spune proaspătul chitarist din TrupaHazard.

Liviu Frățilă

Liviu Frățilă are 40 de ani și începând de anul trecut face parte din TrupaHazard.

„Am cântat în câteva trupe de cover-uri și în luna septembrie a anului trecut Ravi a apelat la mine ca să-l înlocuiesc la un concert pe Alex, tobarul trupei. Imediat s-a legat o prietenie între noi și am colaborat mai departe, iar acesta este al treilea concert de-al meu în această formulă. Știu repertoriul și îmi place foarte mult ceea ce facem la sala de repetiții“., ne-a declarat Liviu Frățilă.

Album cu surprize: printre colaboratorii discului se numără și Horea Crișovan

Cel de-al treilea album editat de TrupaHazard , care se află în lucru de aproximativ trei ani, va fi gata în cursul lunii mai din acest an și va cuprinde o serie de surprize. Una din acestea este faptul că chitaristul Horea Crișovan își va pune amprenta ca și colaborator, pe câteva piese.

„Titlul albumului este Porțile Raiului. Discul se naște greu fiindcă sunt câteva lucruri care n-au ținut neapărat de mine. Albumul conține mai multe genuri muzicale. Sunt foarte încântat de faptul că Horea Crișovan colaborează la trei piese, care vor avea o aromă de rock. Aștept cu nerăbdare primul nostru concert în formula de doi percuționiști și chitarist și sunt mândru de ceea ce am realizat în sala de repetiție. Atât Alex cât și Liviu merită auziți, iar Vlad la fel. Vom avea un spectacol cu adevărat deosebit și suntem onorați că vom cânta la Porto Arte, locul unde spectatorii au parte de o serie de evenimente frumoase din lumea folk-ului și nu numai“., ne-a declarat Răzvan Stochița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.