Duel fără goluri între Poli Timişoara şi CSC Dumbrăviţa pe „Dan Păltinişanu”....

Duel fără goluri între Poli Timişoara şi CSC Dumbrăviţa pe „Dan Păltinişanu”. Reacţiile lui Paul Codrea şi Cosmin Stan

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara şi CSC Dumbrăviţa s-au întâlnit astăzi într-un joc amical pe stadionul „Dan Păltinişanu”. A fost 0-0 după un joc echilibrat în care ambele echipe au avut şansa lor de a înscrie. „Gazdele” din Liga 3 au avut câteva ocazii importante iar pe final alb-verzii din eşalonul secund şi-au trecut în cont şi o bară.

Oficial închis pentru publicul larg, dar cu o locuitoare zărită şi azi (celebra vulpe), „Marele oval”, care între timp a mai pierdut şi din scaune, (distribuite pe la arene comunale din Timiş,) a fost reintrodus în circuitul amicalelor.

De această dată Poli a întâlnit-o pe Dumbrăviţa din postură de divizionară „C”, dar diferenţa de ligi nu s-a văzut. Mai mult, primele ocazii notabile au fost ale alb-violeţilor, prin Marincu (min. 14) şi D. Popa (31), ultimul cu o lovitură de cap peste poartă.

În startul părţii secunde, Dumbrăviţa, echipa aflată mai aproape de restartul în „oficiale”, a păstrat primul 11 şi a început să fie mai periculoasă în faţa echipei tot mai întinerite a lui Paul Codrea. Ocazii au avut Ekmekci (58) şi Martinov (65), ultimul trimiţând din unghi în plasa laterală, neprofitând de o pasă greşită a amfitrionilor. Dar şi Poli a rămas periculoasă, prin Istratie, care înainte de şansa lui Martinov a reluat periculos din careu (foto principal), dar Toroc s-a opus. Pe final CSC Dumbrăviţa se putea impune, dar mingea trimisă de Olaru a nimerit doar bara din stânga lui Mikloş.

Dacă pentru Politehnica a fost doar al treilea test, după victoriile cu Giarmata (scor 3-2) şi Sânnicolau Mare (6-2), pentru dumbrăviţeni a fost amicalul cu numărul 8, ei mai având doar două săptămâni până la reluarea Ligii 2, cu un joc acasă în compania Sloboziei. Următorul amical al elevilor lui Cosmin Stan va fi cu o colegă de eşalon – Viitorul Pandurii, pe 14 februarie.

Următorul test al lui Poli va fi peste patru zile, tot în Timişoara, cu CSU Alba Iulia (Liga 3).

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Bocşan, Vlaicu, R. Ciurel – Prună, Pamfile, Olariu – Marincu, D. Popa, Curescu. Au mai intrat: Mikloş – Miclăuş, M. Oprea, Tătaru, Boariu, D. Ciurel, Istratie, E. Adam şi Mura. Antrenor: Paul Codrea.

CSC Dumbrăviţa: Toroc – Morariu (76, Băluțoiu), Scutaru (65, Moțiu), Zurbagiu (cpt.) (76, Horcea), Gladun (71, Ghinescu) – Ristin (76, Cibi), Salhi (59, Răuță) – B. Nortey (55, Ekmekci), Gavra (71, Olaru), Martinov (78, Tismonar) – Paulevici (71, Sofran). Antrenor: Cosmin Stan.

„Dacă o luăm, pe hârtie, a fost cel mai important test, cu o echipă de Liga 2, nu mai avem meci cu echipe de Liga 2, doar de Liga 3. Băieţii au răspuns bine, şi pentru noi era un meci mai tare şi eu zic că ne-am ridicat cel puţin la nivelul lor. A fost un meci echilibrat, au avut şi ei o şansă două şi noi vreo două. Până la urmă e un rezultat echitabil. Şi eu vreau să-l felicit pe Cosmin pentru munca de doi ani-trei ani, Liga 2, cu tot cu promovarea, şi încă se descurcă destul de bine, au totuşi 19 puncte şi sunt la trei puncte de zona de play-off nu e situaţia aşa de gravă. Se vede şi la ei că sunt în lucru, şi la noi de altfel. Am abordat jocul în repriza a doua cu foarte mulţi copii. De 2006, 2007, 2005, asta mă bucură, că au făcut faţă şi nu am luat gol în repriza a doua”, a declarat Paul Codrea, „principalul” Politehnicii.

De la timişoreni au absentat: Adamcsik (menajat, început de pubalgie), Rotariu (o inflamaţie), Pureca şi D. Roşu (plecaţi la ski în cadrul Facultăţii de Ed. Fizică şi Sport de la UVT).

„Vreau să-l felicit pe Paul pentru echipa care încearcă să o facă. O echipă foarte tânără, cred că ăsta e şi mersul, la Liga 3, şi chiar au echipă bună. Se vede clar că au crescut foarte mult faţă de cum arătau când au început campionatul în vară. Aşa am promovat şi noi – cu echipă tânără, cred că drumul lor e drumul corect… Meciul nu a avut valenţe deosebite, nu a fost spectaculos, dar chiar la sfârşitul meciului, vorbeam cu Paul, că după atâtea antrenamente şi atâtea meciuri pe suprafaţă sintetică, pe iarbă parcă altfel sare mingea, trebuie să ne reobişnuim cu iarba.


Pun jocul mai modest al ambelor echipe pe seama faptului că am făcut foarte mult în iarna asta pe sintetic (…) Relaţiile de joc nu sunt cum ar trebui. trebuie să se cunoască mai bine între ei, să creăm automatismele cât mai repede, că timpul nu ne iartă, timpul zboară. Trebuie să fim în formă sportivă încă din primul meci”, a spus şi Cosmin Stan, tehnicianul dumbrăviţenilor. Acesta a adăugat că şi-ar mai dori un junior şi în vizor era chiar şi un polist: „Noi am mai fi vrut un junior de 2006, pentru că am avut nişte probleme cu Cibi şi Ristin şi cum avem doar trei plus copiii de la Galaxy, care sunt un pic cam jos 2007-08, poate să mai luăm un copil. Am avut negocier cu UTA, chiar şi de la Poli am vrut un jucător, până la urmă nu s-a materializat nimic. Vedem până luni, când se încheie perioada de transferuri, există posibilitatea, foarte mică, să mai luăm un junior 2006, 2006 pentru că am vrea să se obişnuiască cu echipa şi din vară, că din vară juniorul 2006 va fi mai mic în teren să poată să joace… dar deocamdată nu l-am găsit”.

Portarul Şerban Secoşan a fost singurul jucător care nu a putut juca la oaspeţi, el va mai absenta o săptămână-zece zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.