Duo-ul Makounouchi Bento susține un live-set la redeschiderea unei librării din Timișoara

Duo-ul Makounouchi Bento susține un live-set la redeschiderea unei librării din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Duo-ul timișorean Makunouchi Bento va susâine un concert în cadrul evenimentului care marchează (re)deschiderea librăriei Cărturești din Timișoara, de pe strada Florimund Mercy, nr. 7, care va avea loc vineri 16 februarie.

Considerați drept veterani ai muzicii experimentale românești, Makunouchi Bento este un duo format din Felix Petrescu (Waka X) şi Valentin Toma (Toma Carnagiu, FKA Qewza) care a luat naștere la finalul anului 2000. Cei doi artiști au reuşit, cum-necum, să clădească o discografie rezonabil de cuprinzătoare: cinci albume şi patru compilaţii personale, șase coloane sonore, 26 de EP-uri şi 12 single-uri (lansate la netlabel-uri), câteva înregistrări live, cântece incluse pe mai mult de 40 de compilaţii, remixuri şi colaborări cu artişti precum Selfmademusic, Silent Strike, Daniel Dorobanţu, Nagz, Kaneel, Tao, Adapt, Autorotation sau Trompetre. Fiind amândoi cinefili înrăiţi, nu au ratat nicio ocazie de a compune coloane sonore. Anul trecut timișorenii au susținut un inedit în capitala Serbiei, Belgrad, evenimentul fiind inclus în cadrul spectacolului numit Live Soundtrack 72, iar cu doi ani în urmă au lansat o casetă într-o ediție limitată de 15 exemplare, evenimentul fiind prilejuit de aniversarea a doi ani de existență a spațiului Indecis.

„Vom celebra acest nou capitol al librăriei vineri, 16 februarie.


Și apoi, în toate diminețile și serile care-i vor urma. I-am păstrat spiritul boem, intimitatea, farmecul și dichisul, care au consacrat-o din 2005, însă am îmbrăcat-o în culori vibrante, ne-am lăsat inspirați de povești locale* și ne-am jucat cu poțiuni magice, de la bere până la cafea, pe care abia așteptăm să vi le prezentăm. Spațiului de la etaj i-am adus arome noi, de la Medina Coffee Roasters, primul promotor local al cafelei de specialitate, pe care o promovează de aproape 15 ani, iar nostalgicilor care aleg să-și înceapă sau să-și încheie zilele în aburii parfumați ai cănilor de ceai, le spunem că se vor putea bucura în continuare de o selecție din aromele pe care le-au îndrăgit atât de mult. De asemenea, *inspirați de tradiția berii din oraș și de povestea lui Claudius Florimund de Mercy, la inițiativa căruia s-au pus bazele primelor fierbătorii de bere, ne bucurăm să anunțăm și inaugurarea primei beri Cărturești, în stoc limitat, care subliniază relația dintre cititori-scriitori și care ne va oferi un punct de sprijin în reîntâlnirea mult așteptată”, spun organiatorii acestui eveniment.

Evenimentul de redeschidere din 16 februarie cuprinde de la ora 17:30 un tur ghidat cu Adriana Babeți despre viața literară a orașului și berea lui Mercy, deschiderea oficială de la ora 18 și live – set susținut de Makunouchi Bento, de la ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.