Excursie inedită prin vestul țării, pe urmele simbolurilor masonice (foto)

Excursie inedită prin vestul țării, pe urmele simbolurilor masonice (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

O inedită excursie de o zi este organizată de asociația culturală „Ariergarda” în data de 17 februarie, care va dezvălui participanților locuri enigmatice și pline de mister, completate cu momente de literatură și muzică.

Excursia, care va avea punctul de plecare din fața castelului Huniade, la ora 8:00, va reconstitui istoria masoneriei timișorene, prin prezentarea unor misterioase  simboluri masonice gravate pe clădiri emblematice ale orașului, a mesajelor ascunse păstrate pe străzi și în piețe, și relatarea unor povești despre masonii care au avut o mare influență asupra dezvoltării orașului.

Călătoria va continua la Arad, unde masoneria a jucat, de asemenea, un rol important și care are o deosebită simbolistică ezoterică, fiind unul din orașele care păstrează cele mai frumoase clădiri masonice din țară în partea cea mai veche a orașului și cel mai bine conservat templu masonic din țară, în prezent sală de festivități a grupului școlar industrial „Aurel Vlaicu”. O altă oprire va fi la Lipova, un alt centru al masoneriei bănățene.

Excursia, care are un ghid însoșitor autorizat, va dura 12 ore și are numărul de locuri limitat, rezervările putând fi făcute la numărul de telefon 0724.320.609. Transportul se face cu autocarul iar costul excursiei este de 160 lei pentru un adult și 120 lei pentru copii până la 14 ani. Prețul nu include intrările la diferite obiective turistice și masa luată individual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.