Flavius Biea revine în ring acasă: centura IBA la categoria mijlocie, pusă...

Flavius Biea revine în ring acasă: centura IBA la categoria mijlocie, pusă „la bătaie” într-o gală la sala „Constantin Jude”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Flavius Biea şi-a anunţat revenirea în ring, chiar în „Olimpia”, urmând să lupte cu un pugilist sudamerican, nedesemnat încă, pentru păstrarea centurii IBA câştigate anul trecut. Data galei din Timişoara, la care vor lua parte de asemenea nume precum Mihai Nistor și Claudiu Ienci, va avea loc în data de 27 aprilie.

Timişoara nu are o „Polivalentă” pentru evenimente mai importante, dar boxerul profesionist Biea ţine să lupte acasă din nou. „The People’s Champ”, Flavius Biea vrea să-şi păstreze centura IBA la mijlocie, cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

„Flavius Biea devenise astfel cel de al cincilea român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.


Pentru acest titlu au luptat de-a lungul timpului mai multe nume sonore din box, precum Floyd Mayweather, Oscar De la Hoya, Roberto Duran, Roy Jones Jr sau Arturo Gatti. De data aceasta, Biea va boxa la Timișoara, pe 27 aprilie, în fața unei asistențe care a așteptat revenirea acasă, în ring, a campionului, aproape doi ani de zile. În cea din urmă evoluție în Sala Sporturilor Constantin Jude, Flavius Biea a fost declarat învingător la puncte în fața argentinianului Ruben Ricardo Villalba, triumf ce i-a adus bănățeanului și centura WBC Latino”, se arată în comunicatul emis presei.

Ultima dată în care sportivul de 34 de ani a urcat în ring a fost în decembrie 2023, la Tolima, în Columbia – un duel de palmares la mijlocie cu argentinianul David Benitez, cu care a obţinut o victorie prin KO tehnic în repriza secundă.

„Va fi un fightcard cu meciuri de top, pe lângă Biea fiind deja confirmate la gală alte două nume din boxul profesionist de la noi, Mihai Nistor și Claudiu Ienci. Ienci a debutat în boxul profesionist la doar 20 de ani cu victorie în fața lui Ionuț Trandafir chiar în gala în care Flavius Biea îl învingea pe Villalba la Timișoara. Mihai Nistor l-a învins la amatori prin KO pe celebru Antony Joshua, în repriza a treia, în turul al treilea al Campionatelor Europene din Turcia, în anul 2011. Nistor are o poveste interesantă în nobila artă după ce a început  boxul la 16 ani şi mulţi cosiderau că este prea târziu pentru a realiza ceva. Totuşi, la trei luni după ce şi-a legat mănuşile pentru prima dată, el a câştigat titlul naţional la categoria grea. La profesioniști, Nistor are 7 victorii din tot atâtea lupte, toate încheiate înainte de limită”, au mai anunţat organizatorii.

Meciul-vedetă al lui Flavius Biea este prezăzut pentru 12 reprize, dar nu este cunoscut încă numele adversarului, cel mai probabil acesta va fi tot din America latină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.