Linia electrică aeriană Porțile de Fier – Reșița, finalizată

Linia electrică aeriană Porțile de Fier – Reșița, finalizată

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier – Reșița a fost finalizat, linia trecând cu succes, joi, proba energizării, a anunțat Transelectrica.

Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea totală a proiectului de investiții este de 150 de milioane de lei.

„Energizarea liniei nou construite marchează încheierea lucrărilor de execuție, prin probarea funcționării tehnice a instalației electrice.


Linia Electrică Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița este cel mai complex, din punct de vedere tehnic, și dificil proiect de linie realizat de în România, în ultimii 30 ani, traseul acesteia traversând în cea mai mare parte zonă muntoasă, cu teren accidentat și greu accesibil”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, linia va fi pusă în funcțiune din punct de vedere operațional odată cu finalizarea lucrărilor de construire a stației 400 kV Reșița, estimată în semestrul al doilea al acestui an. Totodată, noua stație de 400 kV Reșița va permite operaționalizarea Liniei Electrice Aeriene 400 kV de interconexiune Reșița – Pancevo.

Noua Linie Electrică Aeriană Porțile de Fier – (Anina) – Reșița are o lungime totală de 117 kilometri și este alcătuită din două tronsoane: o construcție nouă cu 259 de stâlpi (tronsonul Porțile de Fier – Anina), cu o lungime de 81,1 kilometri, și modernizarea unei linii existente de 142 de stâlpi (tronsonul Anina – Reșița), cu o lungime de 36 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.