Nica, împreună cu primarii PNL din judeţ, atac la prefect pe banii...

Nica, împreună cu primarii PNL din judeţ, atac la prefect pe banii CJT: „E un abuz şi o blocare fără temei legal”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Astăzi, Alin Nica a lansat un nou atac la adresa prefectului Mihai Ritivoiu pe tema alocării banilor din fondul pus la dispoziția Consiliului Județean Timiș și a celor defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Însoţit de numeroşi oameni „din terioriu”, primari PNL din Timiş, şeful CJT, a acuzat un substrat politic prin contestarea celor două hotărâri ale consilierilor judeţeni (liberali) de către prefectul Mihai Ritivoiu şi că în spatele atacurilor s-ar afla deputatul Alfred Simonis, tot de la PSD.

„Am hotărât să facem o declaraţie de presă în legătură cu subiectul pe care colegii mei. primari, l-au menţionat acum două săptămâni, în legătură cu contestarea prefectului judeţului Timiş, a celor două hotărâri ale CJ Timiş privind repartizarea sumelor de reechilbrare către primării şi a sumelor aferente reparaţiilor drumurilor judeţene şi comunale, iarăşi către unităţile administrativ teritoriale. Nu am apucat atunci să fiu alături de colegi pentru că a trebuit să merg la Bucureşti, dar spun astăzi cu toată responsabilitatea că ce a făcut prefectul prin această contestare e un abuz şi o blocare fără temei legal a activităţii întregii administraţii publice locale din judeţul nostru. Sunt primării dintre cele 99 care compun judeţul nostru, care se bazează pe sumele alocate de la CJ Timiş. S-a spus că nu au fost criterii de repartizare a acestor sume. Legea nu prevede niciun astfel de criteriu. E vorba de Legea bugetului de stat, care, cu derogare de la Legea finanţelor publice, stabileşte că 6% din impozitul pe venit care se colectează la nivelul judeţului Timiş, dar nu mai mult de 36 de milioane de lei, se distribuie către primării prin hotărârea CJT”, a declarat Alin Nica.

„Noi când am stabilit aceste sume, ne-am uitat puţin, de aia se spune echilibrarea bugetelor locale, ca să avem o imagine de ansamblu, să vedem care sunt acele primării care au nevoie de bani. Ne-am uitat pe ce bani au de primit primăriile prin hotărârile de guvern de repartizare a sumelor din fondurile de rezervă bugetară avute la dispoziţia guvernului, prin anexa 7.3 la legea bugetului de stat şi pe solicitările venite din partea primăriilor. (…) Făcând o analiză globală a rezultat acea propunere şi care a fost adoptată. Ce mi s-a părut hilar în declaraţiile domnului prefect a fost că-mi solicită să revoc acele două hotărâri şi să vin cu altă hotărâre, oricare ar fi ea, dar dacă este votată de consilierii judeţeni PSD şi USR e legală şi nu o contestă în instanţă. Arată clar substratul politic din spatele acestei decizii, pentru că evident hotărârile cele 2 iniţial s-au luat fără voturile acestei coaliţii distructive pentru judeţul Timiş – formate din PSD şi USR – şi atunci evident nu poţi să nu reclami public această coalizare împotriva legii a celor de la PSD şi USR, în frunte cu domnul prefect şi dl.


deputat Simonis.
Ştim cu toţii că în spatele acestui demers se află domnul deputat Simonis, evident interesat de destabilizarea lucrurilor în judeţul Timiş, în vederea unei posibile candidaturi la preşedinţia CJT. Nu doar comunele şi oraşele au fost blocate, ci şi CJ Timiş, pentru că 11 milioane din sumele alocate pentru drumuri judeţene şi comunale erau pentru raparaţiile drumurilor judeţene. Acum trebuie să prioritizăm până se judecă această contestaţie şi aceste reparaţii ale drumurilor judeţene care necesită aceste reparaţii. În final aş vrea să spun doar: Ruşine domnule prefect, ruşine domnule Simonis! pentru că din punct de vedere politic blochezi 99 de primării şi un Consiliu Judeţean, doar pentru interesele mărunte ale unor membri PSD, că nu blamez întreg Partidul Social Democart, şi nu reuşesc să găsească alte motive sau alte modalităţi de exprimare publică şi politică, într-o competiţie corectă, bazată pe idei, pe programe, pentru beneficiul cetăţenilor judeţului nostru”, a adăugat Nica.

Şeful CJT a comparat situaţia cu cea de anul trecut şi vrea ca decizia finală de la tribunal să fie luată rapid: „Colegii primari vor depune câteva zeci de petiţii la registratura prefecturii… prin care solicită dlui prefect să-şi retragă contestaţiile cu privire la cele două hotărâri ale CJ Timiş (…) Aşteptăm primul termen şi vom cere instanţei judecata cu celeritate a acestei speţe”, a mai spus Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.