„Pericle”, de William Shakespeare, în premieră la Teatrul Maghiar Timișoara, cu îndrumare...

„Pericle”, de William Shakespeare, în premieră la Teatrul Maghiar Timișoara, cu îndrumare britanică

0
DISTRIBUIȚI

În aceste zile, teatrul maghiar timișorean pregătește o nouă premieră, care va avea primele reprezentații în 8 și 9 martie. Este vorba de spectacolul „Pericle” de William Shakespeare, cu o echipă artistică aflată sub conducerea lui Philip Parr, directorul artistic al Festivalului Internațional Shakespeare din York (Marea Britanie) și un bun cunoscător al operei lui Shakespeare.

Repetițiile actorilor teatrului maghiar se desfășoară sub îndrumarea lui Jane Streeton, profesor de tehnică vocală la Royal Academy of Dramatic Art, Royal Shakespeare Company și Juilliard, aceasta aducând o nouă abordare pentru actorii tineri, care vor avea de interpretat și partituri muzicale. Jane Streeton, co-autor al cărții „Cum cântăm pe scenă: ghid pentru actori”, este solistă de operă și este invitată constant să lucreze cu actori în teatru și film. Compozițiile pentru spectacolul „Pericle” au fost scrise de Cári Tibor, în prezent cel mai activ compozitor de muzică de teatru din România, coregrafia spectacolului va fi concepută de tânăra Anca Stoica, iar decorul și costumele vor fi create de Brian D.


Hanlon, scenograf britanic și lector la Institutul de Arte Performative din Liverpool, colaborator al unor spectacole de teatru în Marea Britanie și străinătate – inclusiv un spectacol stradal pentru Festivalul Internațional Shakespeare Craiova – dar și pentru evenimente stradale precum Manchester Day Parade sau Liverpool Pride, pentru care a realizat marionete și instalații de mari dimensiuni. Din distribuție fac parte: Aszalos Géza, Bandi András Zsolt, Balló Helga, Borbély B. Emília, Czüvek Loránd, Erdős Bálint, Éder Enikő, Hegyi Kincső, Jancsó Előd, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lajter Márkó Ernesztó, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnos András Csaba, Tar Mónika, Vajda Boróka și Vadász Bernadett.

Regizorul Philip Parr și dramaturgul Dálnoky Réka propun o citire actualizată a piesei „Pericle, prinț al Tironului”, tipărită în 1609, care va include și teme actuale precum migrația și traficul de persoane. Piesa a avut un parcurs neobișnuit, cu un succes fulminant la primele montări din epocă, deși nu a fost scrisă integral de William Shakespeare.

Biletele pentru premieră vor fi puse în vânzare în curând, spectacolul urmând a fi  supratitrat în limbile română și engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.