Poli Timişoara, remontada în amicalul cu un lider din Liga 3

Poli Timişoara, remontada în amicalul cu un lider din Liga 3

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Octavian Stâncioiu / Facebook

Politehnica Timişoara a obţinut astăzi o victorie în testul de pe stadionul „Dan Păltinişanu” disputat în compania celor de la CSM Deva, liderul Seriei 7 a Ligii 3. Alb-violeţii au fost conduşi cu 3-0, dar au revenit spectaculos în joc, câştigând până la urmă cu 4-3!

Oaspeţii au deschis scorul prin Arnăutu, în minutul 15. Peste şapte minute Ciubăncan a înscris după o acţiune personală şi peste alte şase tot el marchează pentru un neverosimil 0-3 în nici jumătate de oră din meci.

A fost şi scorul la care s-au „trezit” gazdele. Mai întâi, înainte de pauză, David Popa (min. 31) a redus din diferenţă din pasa lui Curescu. În partea secundă timişorenii au reuşit rapid să restabilească egalitatea. Popa a făcut „dubla” în minutul 50 cu un şut din careu, apoi imediat Curescu a ieşit la rampă cu o reuşit de la distanţă pentru 3-3! Scorul final, 4-3, a fost stabilit încă din minutul 63, atunci când Claudiu Pamfile a înscris din lovitură liberă, semnând astfel şi prima sa reuşit de la revenirea în alb-violet. Ambele echipe au mai avut ocazii importante de a marca. De remarcat că portarul Mikloş a văzut cartonaşul roşu în minutul 54, dar nu a fost schimbat, cum se procedează în jocuri amicale, deoarece Murariu ieşise lovit la pauză.

Pentru Poli a fost al treilea succes din teste, primul cu o divizionară terţă, după cele două cu divizionare „D”, în startul pregătirilor. Alb-violeţii mai au două remize (0-0 cu Dumbrăviţa; 1-1 cu Şimian) şi un eşec (1-3 cu CSU Alba Iulia, tot din L3). Următorul amical al elevilor lui Paul Codrea va fi sâmbătă (ora 12), tot pe teren propriu, cu Avântul Periam.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Vlaicu, D.


Roşu, D. Ciurel – M. Oprea, Pamfile, Olariu – Curescu, D. Popa, V. Prună. Au mai intrat: Mikloş – Bocşan, Curescu, Mura, Eric Adam, Adamcsik, Tătaru, Miclăuş, Istratie şi David Ciurel. Antrenor Paul Codrea.

CSM Deva: Avram – Buzan, Sabău, Bărăitaru, Doboş – Stoi – Toma, Arnăutu, Velcotă, Munteanu – Ciubăncan. Au mai intrat: Creciunesc, Popescu și Gavrilă. Antrenor: Marius Sîrbu.

„Un meci cu o echipă foarte bună, o echipă solidă. Şi astăzi au fost din păcate multe întreruperi, multe faulturi, dar am zis, terenul pe care jucăm, din păcate nu este în cele mai bune condiţii. Băieţii mei cred că au făcut un meci bun, chiar dacă cred că jumătate de oră, aşa, am făcut-o cadou adversarului şi golurile au fost uşor primite, după care, repriza a doua, pur şi simplu am fost altă echipă. Parcă a fost altă echipă la stadion, am înţeles că trebuie să fim puţin mai agresivi, să ne câştigăm duelurile, să avem mai mult curaj şi în repriza a doua am meritat să conducem. Nu contează rezultatul, ei au fost de caracter, pentru că au aşteptat, am avut jucător eliminat şi au acceptat să rămână portarul în poartă deşi trebuia să iasă. Deci chiar nu contează rezultatul. M-a interesat atitudinea, am văzut o reacţie din partea lor, mă bucur că băieţii au răspuns bine. Am ieşit sănătoşi de pe teren, asta e cel mai important”, a declarat Paul Codrea, tehnicianul amfitrionilor.

„A fost un joc de pregătire contra unei echipe de mare tradiție din România, pretendentă la eșaloanele superioare. Un club puternic. Mă bucur ca l-am reîntâlnit pe Paul Codrea, un prieten, om excepțional și un antrenor pe măsură. Cu toate acestea, am controlat meciul în cea mai mare parte, dar după ce am condus cu 3-0 a intervenit, explicabil pentru această perioadă dificilă, o scădere de concentrare, care a generat apariția unor greșeli și înscrierea golurilor de către cei de la Poli. Suntem în grafic cu obiectivele propuse, pe conceptul nostru de joc. Am devenit, intr-un timp foarte scurt, o echipă puternică, cu un joc solid și modern, de care iubitorii fotbalului devean vor fi mândri. Modelul performanțial de activitate de la nivelul echipei de seniori va constitui, pe termen mediu, un exemplu pentru activitatea sutelor de fotbaliști de la centrul de juniori. Suntem în plin proces de creare a unei noi identități, o cultură a fotbalului și sportului devean, care va dăinui pentru mulți ani de acum înainte”, a spus Marius Sîrbu, antrenorul principal de la CSM Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.