Protestele taximetriştilor continuă la Prefectura Timiş (video)

Protestele taximetriştilor continuă la Prefectura Timiş (video)

0
DISTRIBUIȚI

Pentru a doua zi la rând taximetriştii care fac parte din Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) protestează în zona centrală a Timişoarei. Ei s-au alăturat protestelor similare din mai multe oraşe din ţară.

Şoferii de taxi sunt nemulţumiţi că guvernanţii nu reglementează transportului alternativ prin emiterea unei ordonanțe de modificare a Legii 204/2019 pentru aprobarea OUG 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

În această dimineaţă zeci de autoturisme de la firma Tudo au blocat traficul în zona sediului CJ Timiş şi al Prefecturii Timiş, încolonaţi şi claxonând.

Vă reamintim că taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) protestează de câteva zile în București și mai multe orașe din țară, solicitând emiterea, în regim de urgenţă, a unui act normativ care să reglementeze activităţile de transport alternativ.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriştilor vizează: limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului; eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului; eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art.


6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.