Război în Ucraina, ziua 719. Fragmente de dronă din Rusia găsite în...

Război în Ucraina, ziua 719. Fragmente de dronă din Rusia găsite în Republica Moldova, în apropierea graniței cu Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

Fragmente ale unei drone lansate din Rusia au fost găsite duminică la granița Republicii Moldova cu Ucraina, determinând-o pe președinta pro europeană Maia Sandu să-și reînnoiască sprijinul pentru Kiev în războiul de aproape doi ani cu Moscova, relatează Reuters.

Într-un comunicat al poliției din Republica Moldova se arată că fragmentele de dronă au fost găsite în apropierea satului Etulia. Imaginile postate online arătau bucăți de metal și piese electronice împrăștiate pe un câmp.

„În contextul cercetării aprofundate la locul unde au fost depistate piese componente ale unei drone de tip Shahed, colegii noștri din cadrul Secției tehnico- explozive a Poliției au depistat partea de luptă a acesteia care conținea circa 50 de kg de substanță explozivă.


Polițiștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate. Precizăm că, din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică”, a transmis Poliția Republicii Moldova.

Comunicatul precizează că autoritățile ucrainene au declarat că drona Shahed, de fabricație iraniană, a fost doborâtă în timp ce se îndrepta spre portul ucrainean Ismail de pe Dunăre, o țintă frecventă a Rusiei.

„Războiul Rusiei în Ucraina lovește aproape de casă în Moldova – din nou”, a scris Sandu pe platforma X. „Descoperirea resturilor dronei Shahed în sudul Moldovei servește ca o altă rememorare dură a realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a mai arătat Sandu.

Maia Sandu, al cărei principal obiectiv politic este asigurarea aderării la Uniunea Europeană, a indicat Rusia și corupția ca fiind cele mai mari două amenințări la adresa țării sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.