Război în Ucraina, ziua 729. Kievul susţine că are dovezi conform cărora...

Război în Ucraina, ziua 729. Kievul susţine că are dovezi conform cărora Rusia a folosit rachete nord-coreene. Un nou ajutor militar

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că are dovezi potrivit cărora Rusia a folosit rachete cu rază lungă de acțiune din Coreea de Nord în mai multe dintre atacurile sale asupra localităților ucrainene, potrivit CNN.

Serviciul ucrainean a transmis că investigațiile sale au stabilit că este vorba despre „rachete balistice de tip Hwasong-11 (KN-23/24), fabricate în Republica Populară Democrată Coreea”.

Pe Telegram, SBU a mai anunțat că rușii au tras peste 20 de astfel de rachete în Ucraina omorând cel puțin 24 de civili și rănind peste 100 de persoane.

„Unul dintre primele cazuri de utilizare de către agresor a rachetelor balistice nord-coreene a fost înregistrat la 30 decembrie 2023, în timpul atacului asupra regiunii Zaporojia.


Un alt atac al rachetelor nord-coreene a fost efectuat de ocupanți la începutul lunii ianuarie a acestui an asupra unui bloc de apartamente din Kiev”, a comunicat SBU.

Rachetele nord-coreene au mai fi fost folosite în atacuri din Harkov și din Donețk, a precizat SBU.

Rusia și Coreea de Nord au negat faptul că au o înțelegere care privește livrarea de arme. Totuși, imagini din satelit și informații obținute de serviciile secrete au prezentat dovezi potrivit cărora Coreea de Nord a început să trimită arme în Rusia.

Ajutor (şi) de la danezi

Danemarca a anunțat un ajutor militar pentru Ucraina în valoare totală de 195 de milioane de lire sterline. Danezii i-au îndemnat pe aliați să le urmeze exemplul și să facă mai mult pentru Ucraina.

Danemarca a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 195 de milioane de lire sterline pentru Ucraina. Anunțul a fost însoțit de un apel urgent adresat aliaților de a-și intensifica finanțarea.

„Este necesar să subliniem că, dacă vor să reușească pe câmpul de luptă, trebuie să vină mai multe donații acum. Continuăm să facem donații daneze în speranța că mai multe țări vor face același lucru, nu în șase sau 12 luni, ci acum când nevoia este foarte, foarte mare”, a spus premierul Mette Frederiksen, potrivit Sky News.

Danemarca a fost un susținător ferm al Ucrainei și se numără printre cei mai mari donatori în raport cu dimensiunea economiei sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.