Sute de tone de haine, încălțăminte sau jucării importate ca „deșeuri”, pregătite...

Sute de tone de haine, încălțăminte sau jucării importate ca „deșeuri”, pregătite de vânzare ca produse „second hand” în România

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată, ieri, de un reprezentant al ANPC București cu privire la faptul că se află la un depozit second-hand din Lupeni, unde a fost depistat un transport neconform de deșeuri și haine.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice Petroșani, care, împreună cu reprezentanți ai ANPC, OPC Hunedoara și Gorj, Garda de Mediu Hunedoara, au efectuat verificări la punctul de lucru din Lupeni al societății comerciale și la sediul social al societății (din orașul Uricani).


În urma verificărilor efectuate, reprezentanții ANPC au dispus sigilarea și lăsarea în custodie a aproximativ 1.700 de tone de articole uzate de diferite sortimente (textile, jucării, încălțăminte etc.), importate din afara României ca «deșeuri». Articolele se aflau în două depozite și urmau să fie puse în vânzare, în magazine de profil”, a transmis IPJ Hunedoara.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri, inclusiv controlul acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, inclusiv acţiunile întreprinse de comercianţi sau brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.