Teatrele din Timișoara, nominalizate pentru Premiile UNITER

Teatrele din Timișoara, nominalizate pentru Premiile UNITER

0
DISTRIBUIȚI
„Tschik”

Juriul de nominalizări pentru Premiile UNITER, compus din criticii de teatru Cristina Rusiecki, Alina Epîngeac și Octavian Szalad, a făcut publică lista de nominalizări. Ediția a XXXII-a a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 27 mai, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

Actorul teatrului național timișorean, Marin Lupanciuc a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal pentru personajul său din spectacolul „Exod” de Marius Ivaškevičius, în regia lui Oskaras Koršunovas.Cunoscutul regizor lituanian a încredințat foarte tânărului actor al teatrului național rolul complex și totodată captivant  al personajului Ben Ivănescu. Tânărul actor a jucat în mai multe piese ale naționalului încă din anii facultății, dând dovadă de un real talent actoricesc, o putere de muncă impresionantă și multă dăruire pentru această profesie.

O a doua nominalizare UNITER este acordată trupei The Bandits, pentru muzica originală din același spectacol, „Exod”. În prima lor colaborare cu teatrul timișorean, membrii trupei – Răzvan Munteanu, el însuși absolvent al secției de arta actorului a Facultății de Muzică și Teatru, Aranyi Tibor, Sorin Stroie, Francis Mozes și Alexandru Munteanu – au compus coloana sonoră a spectacolului, inspirați de situațiile scenice, însoțind actorii în poveștile pe care le spun și, de asemenea, au creat o serie de aranjamente muzicale originale pentru piese celebre care au devenit personaje în spectacol. Compozitorul timișorean Tibor Cári se numără, la rândul lui,  printre cei nominalizați pentru cea mai bună muzică originală a spectacolului „Lumânările dreptăţii” din repertoriul Teatrului Național Târgu Mureș.

La categoria „Cea mai bună scenografie” a fost nominalizat Branko Hojnik pentru decorul spectacolului „1978” de Simona Semenič, pus în scenă de teatrul maghiar din Timișoara, montarea fiind nominalizată și la categoria „Cel mai bun spectacol”. La categoria „Cea mai bună regie”, Irisz Kovacs este unul din cei nominalizați  pentru regia spectacolului „TSCHICK.


De ce am furat maşina”, montat la teatrul german timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.