Traficanți care vindeau droguri inclusiv în zona unor școli, prinși de DIICOT....

Traficanți care vindeau droguri inclusiv în zona unor școli, prinși de DIICOT. Minoră șantajată după ce a cumpărat „cristal” pe datorie

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Procurorii DIICOT Hunedoara au dispus duminică reținerea a patru inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și șantaj.

„S-a reținut că, în luna ianuarie 2023, doi dintre inculpați și un suspect, au constituit pe baza relațiilor de rudenie, un grup infracțional organizat, la care au aderat alți patru suspecți (care se sustrag urmăririi penale), scopul fiind săvârșirea infracțiunilor menționate anterior. Membrii grupului infracțional, sub coordonarea unuia dintre inculpați și având sarcini stabilite de acesta au acționat pe două paliere distincte, unul de procurare și transport, având în subsidiar vânzarea, iar cel de-al doilea de distribuție, în special în zona unităților de învățământ.


Din probele administrate în cauză a rezultat că inculpații și suspecții, în mod repetat, au comercializat atât în zona unui club din municipiul Petroșani cât și cu ocazia unor evenimente private droguri de risc (canabis și rezină de canabis), droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut drept cristal, ecstasy și cocaină), precum și substanțe psihoactive (2MMC), cu sume cuprinse între 100 și 500 lei pentru o doză. Printre cumpărători au fost și minori, unii dintre aceștia fiind folosiți la vânzarea drogurilor în schimbul unor cantități pentru consum propriu”, a transmis DIICOT.

Oamenii legii au descoperit că unul dintre cei vizați de anchetă a vândut unei adolescente minore o cantitate de cristal pe datorie, după care i-a cerut să-i achite zilnic sume de bani cu titlul de dobândă amenințând-o că în caz contrar va avea de suferit atât ea cât și familia.

„În cursul zilei de ieri, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în județul Hunedoara fiind identificate și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), porționate și ambalate, droguri de mare risc (cristal), telefoane mobile, grindere și cântare electronice, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile”, mai spune comunicatul DIICOT.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.