18 migranţi, prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în vestul ţării....

18 migranţi, prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în vestul ţării. Unde erau ascunşi majoritatea

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat 18 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un TIR, respectiv pe la zona verde”.

Duminică dimineața, în jurul orei 04:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui camion înmatriculat în Polonia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, băuturi răcoritoare pentru o societate comercială din Polonia. În urma controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, paisprezece cetăţeni străini.


Acestea u fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Iran, Irak și Turcia, unii dintre aceștia fiind intrați legal, iar alții fiind solicitanți de azil în România.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au observat, în timpul misiunilor de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos pe direcția statului vecin. Persoanele au fost interceptate. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări, unde s-a stabilit că este vorba de patru cetățeni din Sri Lanka, Pakistan și Nepal, intrați legal în România.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.