CSC Dumbrăviţa a pus capăt seriei negre din Liga 2. Succes pe...

CSC Dumbrăviţa a pus capăt seriei negre din Liga 2. Succes pe final la Chiajna: „E o descătușare”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Dumbrăvița / Facebook

CSC Dumbrăvița a pus capăt seriei negative de șapte partide fără succes în Liga 2 și a reușit să se impună oarecum neaşteptat în cea de-a doua deplasare consecutivă din 2024. Timişenii au câştigat duelul comunal alb-verde de la marginea Bucureştiului, în fieful ilfovenilor de la Concordia Chiajna cu 2-0, prin două goluri înscrise pe final.

După startul slab de an, Cosmin Stan a operat şi câteva modificări importante în primul 11 afişat lângă Capitală. Începând inclusiv cu „nr. 1”, portarul, dar şi continuând în celelalte compartimente. Cibi a fost anunţat cu probleme medicale, dar a lipsit din lot şi Scutaru, din aceleaşi motive.

Chiajna, după schimbarea antrenorului, ratarea play-off-ului părea să fie un loc de unde se poate pleca măcar cu un punct. Pe terenul acum natural al cochetei arene gazdele au avut însă iniţiativa cu fostul mijlocaş trecut inclusiv pe la Timişoara, Claudiu Ionescu în rol de „principal”, Gabi Torje în postura de căpitan şi un alt ex-bănăţean Dorin Codrea la mijloc. Totuşi dominarea Concordiei a fost destul de palidă până la pauză. La reluare, în minutul 55 putea fi 1-0, dar Toroc a respins cu piciorul la şansa lui Ghimfuş, apoi Codrea nu a putut plasa mingea sub bară. Pe final frustrarea gazdelor a căpătat noi dimensiuni. În minutul 88 pe un contraatac Dragan Paulevici a dat lovitura după ce s-a demarcat ca la carte şi a ajuns în duel 1 la 1 cu Oncescu. Mai mult, în prelungiri (90+3), Martinov a tratat de asemenea inteligent un nou contraatac, a pătruns în careu şi a fost tras de Paul Pîrvulescu. S-a dictat cartonaş roşu pentru fundaş şi penalty pentru dumbrăviţeni. Iar Răzvan Ghinescu a trimis imparabil de la punctul cu var în stânga lui Oncescu pentru un 2-0 per total nesperat în favoarea oaspeţilor.

În urma acestui succes CSC Dumbrăviţa ia o gură mare de oxigen în lupta pentru supravieţuire, acumulând 22 de puncte şi urcând, cel puţin temporar, până la derularea „grosului” rundei 18, până pe poziţia a 13-a. În următoarea etapă, ultima a sezonului regular, alb-verzii joacă acasă cu Csikszereda M. Ciuc, care ar mai putea spera atunci la accederea în play-off.

Concordia Chiajna: Oncescu – L. Corbu, Scarlatache, Ispas, P. Pîrvulescu – D. Codrea, R. Lazăr – Ghimfuș (57, Burcea; 72, Gogescu), I. Roșu (57, Cocoș), Torje (cpt.) (72, Hlistei) – Ad. Bălan. Antrenor: Claudiu Ionescu.

CSC Dumbrăvița: P.


Toroc – Morariu, Zurbagiu (cpt.), Salhi, Ghinescu – Răuță (59, Olaru), Ristin – Sofran (59, Gladun), Martinov, Ekmekci (74, B. Nortey; 90, Gavra) – Paulevici. Antrenor: Cosmin Stan.

„Am tot așteptat meciul acesta, golurile acestea și victoria aceasta. E o descătușare. Cum la alte meciuri am fost lipsiți de șansă, și mă refer mai ales la meciul cu Slobozia, astăzi am avut și șansă, la ocaziile pe care le-au avut ei sau la mingile apărate de Toroc. Dar am muncit foarte mult. S-a văzut în jocul echipei noastre crispare, din cauza rezultatelor mai proaste din ultimul timp. Aveam nevoie de victoria aceasta pentru a ne descătușa și a începe să acumulăm puncte, să jucăm un fotbal fără presiune. Cred că am slăbit vreo 5 kilograme după meciul ăsta. Cum ajung mâine acasă, trebuie să merg la ORL. Și așa am probleme cu gâtul, acum, la cât am strigat, direct la ORL mă duc. A fost greu de tot… După seria aceasta de rezultate mai proaste, la 0-0 în minutul 85, cred că puțini ar fi vrut să fie în pielea mea. A fost un meci în care noi ne-am închis destul de bine. Gazdele au pasat mai mult, Chiajna a fost echipa mai periculoasă în timpul jocului, dar noi am muncit foarte mult. Acesta era spiritul nostru, spiritul Dumbrăviței. Victorii cu multă muncă. Așa cum am spus, clar suntem inferiori din punct de vedere tehnic, pentru că fiecare dintre echipele care s-au luptat la play-off are în componență jucători cu ani mulți la prima și a doua ligă. Iar acest lucru se vede. Dar cu grupul reușești. Când grupul e unit, muncește și luptă, reușești și astfel de rezultate”, a declarat Cosmin Stan.

„Din păcate, am avut niște probleme medicale de ultimă oră. Scutaru nu a putut să facă ultimul antrenament, a simțit o durere musculară și nu am vrut să riscăm cu el. Dacă se rupea, probabil nu ne mai bazam pe el până la final. Am preferat să nu riscăm la el. Din păcate, la antrenamentul de dinainte de plecare am avut un incident ce putea fi foarte grav. Trifon a primit foarte puternic o minge în față, abia am putut opri sângerarea, iar aici vor fi și niște investigații, să vedem dacă e vorba și de o fractură de piramidă nazală. Sperăm că nu. Iar Bruce a acuzat noaptea trecută probleme stomacale. A fost foarte slăbit, pentru că azi nu a putut să mănânce absolut nimic. Am trecut însă peste aceste probleme, poate că au influențat un pic jocul nostru. Dar am trecut peste și urmează un drum spre casă cu fericire și bucurie! Le-am și spus băieților că vor avea trei zile libere. Fotbalul e una, dar mai avem și familii. Am tras de ei foarte mult și merită fiecare dintre ei o pauză, să stea cu cei dragi, să se liniștească. Cu atât mai mult acum, cu această victorie, sunt convins că vor veni încărcați pozitiv de luni la antrenamente”, a mai spus Cosmin Stan. Antrenorul a mulţumit suporterilor echipei, care au adunat bani pentru prime: „Doresc să mulțumesc Asociației Suporterilor, a cărui președinte este domnul Valeriu Rișcuța. Vreau să le mulțumesc pentru sprijinul lor financiar. Au strâns mână de la mână niște bani pentru a premia echipa. Nu e o sumă mare, dar gestul acesta valorează cât o primă consistentă pe care o au de obicei adversarii cu care jucăm. Țin foarte mult să le mulțumesc, în numele meu și în numele echipei!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.