Cum arată noul terminal Schengen al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara...

Cum arată noul terminal Schengen al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Noul terminal de plecări externe de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, numit Terminalul Schengen datorită faptului că a fost inaugurat cu fast astăzi, cu două zile înainte ca România să intre în Spațiul Schengen (aerian și maritim), a costat 192.119.530,77 lei. Cea mai mare parte din finanțare a fost asigurate din fonduri europene nerabursabile, cu contribuții de la Ministerul Transporturilor (37.725.346,94 lei) și din fondurile proprii ale aeroportului (58.490.871,81 lei).

Noul terminal poate opera opt curse aeriene concomitent și poate procesa 1.554 de pasageri în același timp, prin cele șase filtre și 18 ghișee pentru check-in. În plus, mai sunt disponibile și șase porți automate pentru scanarea documentelor.

Cele trei nivele destinate pasagerilor mai cuprind 16 ghișee de preboarding (deschise în funcție de solicitările companiilor aeriene), sute de locuri de așteptare (200 la parter, 400 la etajul I), posibilități de încărcare pentru aparate electronice, lifturi pentru persoane și marfă, dar și un food-court.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.