Fostul președinte din Honduras, condamnat în SUA într-un proces de trafic de...

Fostul președinte din Honduras, condamnat în SUA într-un proces de trafic de droguri

0
DISTRIBUIȚI

Fostul președinte din Honduras, Juan Orlando Hernández, a fost găsit vinovat de conspirație pentru trafic de droguri. Verdictul a fost stabilit de jurații unui tribunal federal din SUA. Hernandez riscă închisoarea pe viață.

Procesul a ținut două săptămâni, iar jurații au avut nevoie de două zile pentru a ajunge la verdict. Judecătorul american va anunța verdictul în săptămânile următoare. Un avocat al fostului președinte a anunțat că decizia va fi contestată, potrivit Reuters.

În timpul regimului lui Hernandez, care a durat din 2014 până în 2022, țara din America Centrală a primit peste 50 de milioane de dolari în asistență din SUA pentru lupta cu traficanții de droguri și zeci de milioane de dolari drept ajutor militar.

Departamentul de Justiție al SUA a spus că Hernandez a abuzat de funcție acceptând mită de milioane de dolari de la traficanți pentru a proteja transporturile de cocaină către SUA și pentru a-și susține poziția politică.

Hernandez a fost arestat și extrădat în SUA în aprilie 2022, la trei luni după ce și-a părăsit mandatul.


El a pledat nevinovat pentru conspirație pentru trafic de droguri și pentru deținere de arme. În timpul procesului, mai mulți traficanți condamnați au mărturisit că l-au mituit pe Hernandez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.