A fost inaugurată noua telecabină care asigură accesul la Cetatea Devei

A fost inaugurată noua telecabină care asigură accesul la Cetatea Devei

0
DISTRIBUIȚI

Noua telecabină care asigură accesul la Cetatea Devei a fost pusă vineri în funcțiune. Ascensorul are o capacitate de 30 de locuri, iar o călătorie dus-întors va costa 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii și pensionari.

„Noul ascensor are o capacitate de 30 de persoane. Investiția a presupus: modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații (plecare și sosire), amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății, redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare”, a anunțat, vineri, Primăria Deva.

În zona de așteptare au fost montate bănci, coșuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantați copaci ornamentali și rondouri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor.

Telecabina va funcționa zilnic între orele 10:00 și 19:00. O călătorie dus-întors adulți costă 20 de lei, iar pentru copii sub 14 ani și pensionari va costa 10 lei.


Persoanele cu dizabilități au acces gratuit.

Lucrările la noua telecabină de pe Dealul Cetății Devei au început în toamna anului 2021, după ce vechea instalație de transport, amenajată la începutul anilor 2000, a fost dezafectată fiind considerată uzată și subdimensionată.

Sursa foto: Primăria Deva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.