Poli Timişoara s-a deblocat cu Cermeiul după pauză şi e în play-off-ul...

Poli Timişoara s-a deblocat cu Cermeiul după pauză şi e în play-off-ul C8. Spectacol şi mesaj anti-Iancu al ultraşilor (foto & video)

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a bifat un prim obiectiv important al sezonului, calificarea în play-off-ul Ligii 3 al Seriei 8. Alb-violeţii au avut teoretic un „hop” uşor în primul meci oficial din 2024 – acasă cu Gloria Lunca-Teuz Cermei, dar precum în tur, echipa arădeană din partea a doua a clasamentului s-a dovedit a fi o nucă destul de greu de spart. Elevii lui Paul Codrea s-au impus până la urmă cu 2-0, ambele reuşite venind după pauză.

Timişorenii au venit în număr destul de mare pe „Electrica”, devenită, din a 4-a, prima arenă a oraşului care aşteaptă mai multe proiecte să se concretizeze. Poli a presat la început, dar pe parcursul primei reprize părea să regrete absenţele importante, Bocşan şi Pureca, de pe axul central, au lipsit din cauza cumului de cartonaşe, în timp ce Marincu e în continuare absent medical.

Mura şi Curescu au semnat primele ocazii, dar oaspeţii, după ce au trecut de momentele mai grele, au avut şansele mai mari ale primei părţi. În minutul 38 Ghighilicea, aproape de careul mic, l-a driblat şi pe Murariu, dar Radu Ciurel a intervenit providenţial aproape de linia de fund. Cinci minute mai târziu defensiva lui Poli părea bătută, dar „capul” lui Vasinc a fost respins de „Mura” în corner.

Vizita la cabine a priit gazdelor. La cinci minute de la reluare, Robert Curescu a profitat de un carambol în care a fost implicat colegul din atac, Mura, şi a scăpat cu mingea la picior spre buturile tânărului Balica, pe care l-a „executat” cu o minge pe jos la colţul lung. În minutul 59 avea să fie 2-0 după ce Daniel Olariu, cu rol defensiv mai degrabă azi, a plasat bine de la distanţă o minge lângă stâlpul din stânga portarului împrumutat la Cermei chiar de Poli. În continuare jocul a fost la discreţia elevilor lui Paul Codrea, care au dat impresia că mai puteau să marcheze.

A fost (re)startul perfect pentru Poli, care a trecut peste presiunea rezultatului de ieri, când Peciu Nou s-a impus la Buziaş cu 4-1, devenind astfel a doua trupă din C8 cu play-off asigurat după liderul FC Bihor. Alb-violeţii, cu 33 de puncte, la fel ca nou promovata din Peciu, dar cu golaveraj superior, a revenit pe poziţia secundă, tot la şapte lungimi distanţă de orădeni. Pe 4 se află următorul adversar, de sâmbătă, 16 martie (ora 15), Progresul Pecica, formaţie care s-a impus la scor de forfait la Lipova şi şi-a asigurat şi ea în bună măsură participarea la play-off, având acum 31 de puncte.

Politehnica Timişoara: Murariu (cpt.) – Haloş, Vlaicu, R. Ciurel, Pamfile – Prună (83, D. Ciurel), Olariu, Oprea (89, Rotariu) – Curescu (83, Adamcsik), D. Popa, Mura (70, Istratie). Antrenor: Paul Codrea.

Gloria Lunca-Teuz Cermei: Balica – Siminiceanu, Lazăr, Siminic, F. Nica (62, Botaş) – Piț (62, Novac), Iosu – Ghighilicea (69, Cornicioiu), Sîntean (80, Sas), Sevici (62, Haţegan) – Vasinc. Antrenor: Radu Popa.

„Nu aş spune că a fost aşa lejer. Cred că am avut un pic de trac şi de presiune în prima repriză. Ştiam că dacă vom câştiga suntem matematic în play-off. Ne-am dorit mult victoria, ne-am dorit mult să facem un joc bun. În prima repriză cred că am fost crispaţi, dar în repriza a doua lucrurile s-au reglat, a fost total a noastră şi am câştigat meritat. Un pic a contat (n.r. absenţele), sincer, dar băieţii şi-au făcut treaba bine. Suntem un lot destul de omogen, tânăr, dar băieţii se maturizează rapid şi sunt mulţumit de absolut toţi. Istratie a avut în timpul săptămânii şi o mică fractură la nas, l-am băgat puţin pe risc, Adamcsik, la fel, că mi-a permis scorul, încă nu e la forma dorită dar va fi şi toţi au intrat bine. Repriza a doua am controlat-o… Sincer sunt echipele cel mai bune din serie şi merită să fie acolo. Urmează trei meciuri cu fiecare, va fi greu, dar mai avem două de campionat (n.r. sezon regulat), sperăm să ieşim bine din astea două, să intrăm cu cât mai multe puncte în play-off şi să dăm atunci bătălia pentru locul 2”, a declarat Paul Codrea, antrenorul principal al Politehnicii.

Coregrafie de Oscar, mesaje „cu tâlc”

Suporterii alb-violeţi au aşteptat mult revenirea meciurilor favoriţilor, pauza de iarnă fiind prea mare la Liga 3, şi au pregătit ceva special la „reîntoarcere”.


Fumigenele lansate la începutul jocului au şi întrerupt imediat partida pentru câteva zeci de secunde. Mesajul coregrafiei pregătite de MCMXXI pentru a marca aniversarea de 17 ani a grupului a fost: „Iubim culoarea violet, ne-a orbit / Ne-a înnebunit complet” iar în mijlocul său a fost figura lui Jack Torrance, personajul interpretat de Jack Nicholson în filmul The Sinning.

Pe parcursul jocului au mai fost afişate o serie de mesaje, unul dedicat unui fan dispărut recent, Cristian Foldesi, dar şi texte dedicate fostului finanţator al clubului FC Politehnica (desfiinţat): „Cei ce nu îşi amintesc istoria sunt condamnaţi să o repete / Marian Iancu persona non grata”. Venit probabil în contextul unor mesaje din ultimele luni legate de o eventuală apropiere a lui Iancu de club.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.