Poliția a efectuat percheziții la Federația Spaniolă de Fotbal și acasă la...

Poliția a efectuat percheziții la Federația Spaniolă de Fotbal și acasă la fostul președinte

0
DISTRIBUIȚI

Poliția a percheziționat miercuri sediul Federației Spaniole de Fotbal (RFEF) și un apartament aparținând fostului său șef, Luis Rubiales, în cadrul unei anchete de corupție privind o afacere de milioane de euro pentru relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

Un tribunal spaniol investighează din 20 iunie 2022 dacă Rubiales a comis o infracțiune de management necorespunzător atunci când RFEF a convenit cu firma Kosmos a fostului jucător al FC Barcelona Gerard Pique să mute turneul, a declarat o sursă judiciară, citată de Reuters.

Rubiales nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters, dar a negat anterior comiterea de infracțiuni. RFEF a refuzat să comenteze.

Rubiales i-a înfuriat pe tradiționaliștii din fotbalul spaniol prin extinderea competiției dintre campionii ligii și câștigătorii Copa del Rey la un format cu patru echipe, mutarea evenimentului din august în ianuarie și ăzduirea acestuia în afara Spaniei.

În 2019, RFEF a încheiat un acord pe trei ani în valoare de 120 de milioane de euro cu autoritatea sportivă saudită pentru a organiza competiția în Arabia Saudită.

Judecătoarea Delia Rodrigo Diaz a ordonat noi percheziții la baza din Madrid a RFEF și la apartamentul din Granada al lui Rubiales, ca parte a anchetei sale, a declarat sursa pentru Reuters.

Biroul procurorului național a declarat că ancheta vizează corupția în afaceri, gestionarea necorespunzătoare a activelor și spălarea de bani.

Poliția a efectuat un total de 11 percheziții în locații nespecificate din Spania legate de acest caz, iar biroul procurorului a declarat că se așteaptă ca șapte persoane să fie arestate.

În timp ce Garda Civilă și agenții sub acoperire percheziționau birourile federației de fotbal, echipa națională a Spaniei se antrena pe terenul alăturat.


Aceasta se va întâlni cu Columbia vineri la Londra și cu Brazilia marți, în două meciuri amicale.

Personalul RFEF nu a avut voie să intre în clădire. Mass-media care se aflau acolo pentru a reflecta antrenamentul și pentru a intervieva jucătorii au fost supravegheați îndeaproape în timp ce poliția a efectuat percheziții care au început la ora 9:30 și au continuat până după-amiază.

O sursă din cadrul RFEF a declarat pentru Reuters că locuința lui Rubiales a fost, de asemenea, percheziționată. Imaginile au arătat ofițeri ai Gărzii Civile ieșind din apartamentul din centrul orașului Granada cu o cutie de carton pe care scria „Luis Rubiales” împreună cu alte câteva genți.

Investigația se adaugă la problemele legale ale lui Rubiales, după ce acesta a fost acuzat de agresiune sexuală și constrângere în legătură cu sărutul său nesolicitat pe gură al jucătoarei Jenni Hermoso în timpul festivităților de după victoria Spaniei la Cupa Mondială feminină de anul trecut.

Atât Hermoso, cât și Rubiales, alături de colegi, au depus mărturie în fața judecătorului de instrucție, care a recomandat ca acest caz să fie judecat.

Mandatul lui Rubiales a fost plin de controverse, inclusiv decizia șocantă de a-l demite pe selecționerul Spaniei, Julen Lopetegui, cu două zile înainte de meciul de deschidere a Cupei Mondiale din 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.