Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat când se clarifică situația în filiala...

Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat când se clarifică situația în filiala Timiș. Ce i s-a oferit lui Alin Nica UPDATE Anunțul de ultimă oră al lui Nica

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Filiala Timiș continuă să dea dureri de cap liderilor PNL. DUpă ce la nivel de coaliție s-a stabilit că PSD și PNL vor avea candidați comuni la algerile locale, mai exact Nicolae Robu la Primăria Timișoara și Alfred Simonis la Consililul Județean Timiș, actualul președinte al CJT și al filialei liberal, Alin Nica, s-a dus astăzi la ședința Biroului Permanent Național de la București hotărât să-și susțină cauza. Acesta a fost sprijinit de numeroși primari liberali din Timiș care nu sunt de acord cu listele comune cu PSD, însă au și lipsit câteva nume grele, unii refuzând chiar să semneze lista cu care Nica s-a dus în capitală.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că încă nu s-a luat o decizie în coaliție privind candidatura la Primăria Timișoarei.

„Am discutat cu filiala Timiș, am discutat cu președintele filialei.


Dincolo de ceea ce reprezintă analiza și perspectiva pe care dumnealor o au la nivel local, datoria noastră este să găsim formula prin care cu adevărat să putem să ne asigurăm de câștigarea Primăriei Timișoara, pentru că Primăria Timișoara este simbolul a tot ceea ce a reprezentat dreapta în politica din România”, a spus Ciucă.

„Nu s-a luat încă o decizie, încă avem negocieri în coaliție și atunci când vom avea perspectiva că ne apropiem de final – cum am procedat și la București, am chemat președinți de filiale, președinți de la filialele de sector, am discutat cu toți în interiorul conducerii executive a partidului – la fel vom proceda și la celelalte județe și vom găsi o formulă potrivită”, a mai arătat liderul PNL.

Surse din PNL spun însă că, după aceste declarații ale președintelui partidului, acesta a avut o discuție cu Alin Nica, iar acesta a acceptat în cele din urmă varianta discutată în coaliție. În schimb, Nica va avea asigurat un loc de frunte la alegerile parlamentare, pe lista pentru Senat.

UPDATE Contactat de PRESSALERT.ro, Alin Nica a spus că își dorește în continuare să candideze pentru președinția Consiliului Județean Timiș, și că o va face chiar și singur, dacă PNL va susține candidatul propus de PSD.

„Luni va fi o nouă ședință, și vom vedea atunci cum decurg negocierile. Nu am spus niciodată că aș părăsi partidul. Timișul și Timișoara au nevoie de un proiect de dreapta. Însă dacă decizia conducerii va fi să fie un candidat PSD pentru consiliul județean, eu nu îl pot susține. Voi candida oricum pentru președinția CJT. Vedem luni”, a spus Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.