Proiectul cultural Dumbrăvița Muzicală se apropie de final: concert special de Ziua...

Proiectul cultural Dumbrăvița Muzicală se apropie de final: concert special de Ziua Europei

0
DISTRIBUIȚI

Proiect de educație culturală Dumbrăvița Muzicală, dezvoltat de către Asociația Trib’Art se apropie de final. În cadrul acestuia, copii și părinți au vizitat expoziția de instrumente muzicale desfășurată timp de opt duminici consecutive în cadrul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița. Dincolo de manualele de Educație Muzicală după care învață în sala de clasă, proiectul Dumbrăvița Muzicală le-a oferit copiilor oportunitatea de a cunoaște muzica dintr-o cu totul altă perspectivă. Asociația Trib’Art, în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrăvița, au organizat în comună mai multe activități destinate elevilor și părinților.

Expoziția de instrumente muzicale a urmărit atât educația muzicală, cât și crearea unui cadru oportun pentru a-i lăsa pe elevi să experimenteze și să se exprime liber. Cei mici au putut testa atât instrumente care fac deja parte din vocabularul lor muzical, precum vioara, trompeta sau chitara, cât și câteva instrumente care le-au pus la încercare imaginația, precum Thundstorm, Wavedrum, Kalimba sau Boomwhackers. Aproximativ 65 de clase din cadrul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița au participat la această activitate.

De asemenea, timp de opt săptămâni, în fiecare zi de miercuri, în incinta Casei de Cultură Dumbrăvița au fost organizate recitaluri în cadrul cărora numeroși muzicieni timișoreni au fost invitați să-i încânte pe elevi cu un repertoriu adaptat vârstei și curiozității lor.


Aproximativ 42 de clase din cadrul Școlii Gimnaziale au participat la această activitate pe parcursul întregii perioade de desfășurare.
După aproximativ cinci luni în care muzica a fost adusă în atenția celor mici sub diferite forme, pregătirile pentru concertul final ce va marca încheierea proiectului au început și ele. Elevii vor susține pe data de 9 mai, de Ziua Europei, un spectacol care, de data aceasta, îi va pune pe ei în postura artiștilor. Înscrierile sunt deschise pentru cadrele didactice din Dumbrăvița care doresc să participe alături de clasele lor primare și gimnaziale până pe data de 1 aprilie, și se fac prin completarea următorului chestionar: Înscrieri „STAR TO BE” – Concert final Dumbrăvița Muzicală (google.com).

Dumbrăvița Muzicală este un proiect de educație culturală, dezvoltat de către Asociația Trib’Art, ce reunește instituții locale și artiști profesioniști sub umbrela obiectivului de a stimula creativitatea copiilor și de a-i implica în activități ce au la bază exprimarea artistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.