Război în Gaza, ziua 175. Zeci de morți după atacuri israeliene care...

Război în Gaza, ziua 175. Zeci de morți după atacuri israeliene care au vizat membri Hezbollah din Siria

0
DISTRIBUIȚI

Loviturile israeliene asupra orașului Alep, în nordul Siriei, vineri dimineața, au ucis 38 de persoane, inclusiv cinci membri ai grupului armat libanez Hezbollah, au declarat două surse de securitate citate de Reuters.

Ministerul sirian al Apărării a declarat vineri că mai mulți civili și militari au fost uciși după ce Israelul și grupuri militante au lansat atacuri împotriva orașului Alep.

Atacurile aeriene israeliene au vizat mai multe zone din regiunea rurală a Alepului în jurul orei locale 1:45 (22:45 GMT), a precizat ministerul într-un comunicat.

Loviturile aeriene au coincis cu atacuri cu drone efectuate din Idlib și din zona rurală vestică a Alepului, pe care ministerul le-a descris ca fiind efectuate de „organizații teroriste” care au vizat civili din Alep și din împrejurimi.

Cu toate acestea, ministerul nu a menționat un număr specific de morți și nici nu a clarificat dacă victimele au fost cauzate de loviturile aeriene israeliene sau de atacurile comise de grupuri militante.

„Agresiunea a dus la martiriul și rănirea unui număr de civili și militari și a provocat pierderi materiale la proprietățile publice și private”, se arată în comunicat.

Armata israeliană a refuzat să comenteze.

De la atacul din 7 octombrie al Hamas asupra civililor și soldaților israelieni, Israelul și-a intensificat loviturile asupra a ceea ce consideră a fi baze ale milițiilor susținute de Iran în Siria.


De asemenea, a lovit apărarea aeriană a armatei siriene și unele forțe siriene. Israelul efectuează de ani de zile astfel de atacuri în Siria, unde influența Teheranului a crescut de când a început să-l susțină pe președintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011. Luptătorii aliați cu Iranul, inclusiv Hezbollah, dețin acum controlul în zone vaste din estul, sudul și nord-vestul Siriei și în mai multe suburbii din jurul capitalei.

Israelul și Hezbollah au schimbat focuri de armă peste granița dintre Israel și Liban de când a izbucnit războiul din Gaza, cea mai mare escaladare de când au avut un conflict de o lună în 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.