Război în Ucraina, ziua 748. Două depozite de carburant din Rusia, cuprinse...

Război în Ucraina, ziua 748. Două depozite de carburant din Rusia, cuprinse de flăcări după atacuri cu drone

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Două depozite de carburant au fost atacate cu drone, marţi dimineaţă, la Orel şi Kstovo, două oraşe ruseşti situate la 160 de kilometri de frontiera ucraineană, respectiv la 450 de kilometri est de Moscova, au anunţat guvernatorii regionali, transmite AFP.

Ambele atacuri au fost urmate de incendii.

Guvernatorul regiunii Novgorod, Gleb Nikitin, a informat că un complex de carburant şi energie din zona industrială Kstovo fusese atacat de drone.

„Serviciile speciale lucrează la faţa locului, utilizând toate forţele şi toate mijloacele necesare pentru a localiza incendiul în una dintre instalaţiile de rafinare a petrolului”, a scris Nikitin pe Telegram, precizând că nu există victime.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Orel, Andrei Klicikov, a anunţat că „o dronă a căzut la Orel”.


„Un complex de carburant şi energie a fost atacat. Serviciile speciale lucrează pentru a ţine sub control incendiul. Nu există nicio victimă”, a scris Klicikov pe Telegram.

Potrivit unui reprezentant al serviciilor de urgenţă ruse, citat de agenţia RIA Novosti, un rezervor ce conţinea produse petroliere a luat foc. Media locale au raportat că atacul s-a produs către ora locală 03:00 (00:00 GMT).

De asemenea, drone ucrainene au atacat în noaptea de luni spre marţi regiunea rusă Belgorod, fără a se înregistra răniţi. O linie de alimentare cu energie electrică a fost avariată, potrivit guvernatorului regional.

„Regiunea Belgorod a fost atacată de forţele ucrainene prin intermediul dronelor care au lansat patru încărcături explozive”, a indicat, pe Telegram, guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Potrivit acestuia, şapte comune au rămas fără alimentare cu energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.