Război în Ucraina, ziua 760. Atacuri ruseşti cu rachete asupra Kievului şi...

Război în Ucraina, ziua 760. Atacuri ruseşti cu rachete asupra Kievului şi regiunii Lvov

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Rusia a lansat duminică atacuri aeriene asupra Kievului și a regiunii Liov din vestul Ucrainei, au declarat oficiali de la Kiev, determinând forțele armate ale Poloniei vecine să activeze avioane pentru a asigura siguranța spațiului aerian în apropierea graniței.

Forțele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus 12 rachete lansate de Rusia deasupra Kievului și în apropierea capitalei, a declarat pe Telegram Sergei Popko, șeful administrației militare din Kiev.

Informațiile preliminare nu au indicat victime sau pagube majore în urma atacurilor, notează Reuters.

De asemenea, guvernatorul regiunii Lvov, Maksim Koziţki, a raportat atacuri cu rachete în raionul Strîi, la sud de oraşul Lvov.

Rusia lovește Ucraina de câteva zile în atacuri prezentate de Moscova ca o răzbunare pentru atacurile ucrainene din timpul recentelor alegeri prezidențiale.

„Pentru a treia dimineață înainte de răsăritul soarelui din această săptămână, toată Ucraina se află sub o alertă aeriană și a fost sfătuită să se adăpostească”, a postat ambasadorul american Bridget Brink pe X duminică dimineața.

„Avioanele poloneze și aliate au fost activate, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de zgomot, în special în partea de sud-est a țării”, au arătat forțele armate poloneze pe X.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.