Război în Ucraina, ziua 762. Zelenski: Putin este „o fiară bolnavă şi...

Război în Ucraina, ziua 762. Zelenski: Putin este „o fiară bolnavă şi cinică” pentru că a acuzat Ucraina de atacul de la Moscova

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a descris marţi pe şeful statului rus Vladimir Putin drept o „fiară bolnavă şi cinică”, după ce şeful Kremlinului a acuzat din nou Ucraina că se află într-un fel sau altul în spatele atacului de vineri seară asupra unei săli de concerte din Moscova, în ciuda faptului că atentatul soldat cu aproape 140 de morţi a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic (SI), informează EFE.

„Putin a vorbit din nou pentru sine astăzi, lucru care a fost retransmis la televizor. Încă o dată, a dat vina pe Ucraina. Fiară bolnavă şi cinică”, a comentat Zelenski în discursul său tradiţional nocturn publicat pe reţeaua de socializare X.

Potrivit preşedintelui ucrainean, în mintea lui Putin „toţi sunt terorişti, în afară de el, deşi alimentează teroarea de două decenii”.

„Putin este cea mai mare vitrină pentru teroare.


El şi serviciile sale speciale. Când va dispărea, la fel se va întâmpla şi cu cererea de teroare şi violenţă (…)”, a subliniat el.

Zelenski a folosit mai exact cuvântul „fereastră”, acelaşi folosit de şeful Kremlinului şi de aparatul de securitate al preşedinţiei ruse atunci când au afirmat că Ucraina le-a oferit teroriştilor implicaţi în atacul asupra sălii de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova un spaţiu pentru evadare din Rusia în ţara vecină, peste graniţa ruso-ucraineană.

Putin a declarat luni, în timpul unei întâlniri cu membri ai guvernului şi ai forţelor de securitate, care a fost transmisă în direct la televiziune, că atacul a fost comis de „islamişti radicali”, dar că încă mai crede că în spatele lor se află Ucraina şi aliaţii occidentali ai acesteia, în special SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.