Trei localități din Arad au devenit stațiuni turistice de interes local. Ce...

Trei localități din Arad au devenit stațiuni turistice de interes local. Ce investiții sunt plănuite (foto)

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1141702879">
Ghioroc

Localitățile Ineu, Pecica și Ghioroc care au devenit stațiuni turistice de interes local, vor beneficia în viitorul apropiat de investiții substanțiale prin proiecte finanțate cu fonduri europene nerambursabile obținute prin ADR Vest, care să le consolideze acest statut.

Proiecte pentru transformarea Ineului în oraș turistic

După îndelungatele demersuri întreprinse pentru restaurarea vechii cetăți a Ineului, care se dorește a fi repusă în circuitul turistic până la sfârșitul acestui an, există și alte proiecte menite să transforme orașul într-unul atractiv pentru cât mai mulți vizitatori.

Proiectele vizează conservarea unui bastion care se păstrează parțial pe albia Crișului Alb sau reconstrucția fidelă a moscheii care a aparținut cetății, și care a fost demolată la sfârșitul primului deceniu al regimului comunist. În ce privește divertismentul, se dorește amenajarea unui mic Dino Park, a unei zone de skate, piste de biciclete, a unui SPA atractiv pentru turiști și a unei piste de bob de vară în fostul poligon de la poalele Dealului Viilor și alte jocuri pentru copii, precum și înființarea unei grădini zoologice.

Promenadă pe malul lacului Ghioroc

La Ghioroc, „litoralul vestului” care a devenit deja o destinație turistică de interes regional, s-au făcut în fiecare an noi amenajări, pentru a face mica stațiune de pe malul lacului cât mai atractivă. Cel mai căutat loc de agrement din vestul țării în timpul verii, a beneficiat deja, de-a lungul anilor, de numeroase amenajări, pentru a fi cât mai atrăgător  pentru numărul din ce în ce mai mare de vizitatori.

Plaja a fost mărită și „decorată” cu plante exotice, a fost construit un ponton pentru hidrobiciclete, un parc de distracții pentru copii, s-au amenajat terase și s-au organizat spectacole și festivaluri, iar acum se dorește extinderea promenadei  plajei dar și alte investiții în plan edilitar.

Un Aqua Park cu apă termală la Pecica

Orașul Pecica, atestat ca stațiune de interes local datorită obiectivelor turistice deja existente, și care poate obține astfel noi fonduri europene pentru dezvoltarea turismului, are încă multe proiecte de viitor. Cel mai ambițios proiect este acela de amenajare a unui Aqua Park pe o suprafață de 16 hectare, prin care să fie valorificată apa termală din localitate. Acesta ar urma să aibă mai multe bazine exterioare dar și bazine acoperite care să funcționeze iarna. O asemenea investiție ar fi de natură să atragă turiști nu numai din Arad, ci și din Timiș și chiar din Ungaria.

La Pecica există deja un parc de agrement de aproape cinci hectare care leagă centrul orașului de parcul natural Lunca Mureșului și este un loc de promenadă atractiv nu numai pentru localnici, o fermă de bivoli din vecinătatea ariei protejate, o fermă de echitație și pescuit și un muzeu digital cu ecrane și proiectoare 3D, unde pot fi vizitate virtual cele mai reprezentative locuri ale orașului, dar unde există și un cuptor tradițional pentru copt pâine, construit după modelul folosit cu două veacuri în urmă, căci faima „pitei” de Pecica, coapte pe vatră, a depășit granițele țării iar în urmă cu un deceniu aceasta a dobândit titlul de „produs atestat”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.