Alin Nica anunță că va face tandem la alegeri cu fostul „inamic”....

Alin Nica anunță că va face tandem la alegeri cu fostul „inamic”. Atac dur la cel pe care îl lăudase până de curând

1
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, înlăturat recent de la conducerea filialei PNL Timiș după ce s-a opus alianței cu PSD, a anunțat astăzi că este pregătit să candideze pentru președinția Consiliului Județean Timiș din partea partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei.

„Am avut o perioadă de reflexie, m-am consultat cu colegi, primari din PNL, cu tineretul liberal, chiar și cu oameni simpli de pe stradă, care mi-au spus să nu lăsăm Timișul la tocmeala celor de la București și să avem o alternativă de dreapta la alegerile din 9 iunie. Toți mi-au cerut să continui această luptă, pentru Timiș și pentru liberalismul de aici. Am spus că mă lupt până la capăt pentru PNL, și așa am făcut. Acum trebuie să luptăm până la capăt pentru dreapta din județul nostru. Am finalizat discuțiile cu domnul președinte Orban și am convenit să candidez la președinția Consiliului Județean Timiș din partea formațiunii Forța Dreptei”, a spus Alin Nica

„A fost o decizie extrem de grea, dar nu am avut de ales. Cei de la București m-au exclus practic din PNL. Ciucă și Bode l-au făcut pe Simonis călăul PNL Timiș. Practic prin această operațiune specială a PSD de anexare a PNL în Timiș și nu numai ne apropiem foarte mult de modul de acțiune sovietic. De asta am dorit și vreau în continuare să mă delimitez fundamental de aceste acțiuni ale foștilor, deja, mei colegi. Filiala PNL din județul nostru a fost făcută cadou PSD-ului, dată gratis. Munca a zeci de primari, sute de aleși locali sau membri simpli din PNL a fost aruncată la gunoi pentru a satisface interesele personale ale șefilor de la București. Mi s-au oferit diverse funcții, poziții, pe persoană fizică, dar am spus nu răspicat, pentru că nicio clipă soarta PNL nu a fost protejată prin astfel de aranjamente. Nu aș mai fi putut să mă uit în ochii colegilor mei care au ieșit alături de mine acum o săptămână dacă aș fi acceptat așa ceva. Am păstrat linia dreaptă, o voi face și în continuare”, a mai spus președintele CJ Timiș.

Acesta ar urma să facă echipă cu Dominic Fritz, care va candida pentru un nou mandat de primar al Timișoarei din partea alianței Dreapta Unită, din care fac parte USR, Forța Dreptei și PMP. Firtz și Nica s-au contrat dur în ultimii ani, președintele filialei PNL acuzându-i în numeroase rânduri pe cei de la USR că s-au aliat neoficial cu PSD.

„Am avut și întâlniri cu președintele USR Timiș, Dominic Fritz, și am înțeles practic de ce ani de zile oamenii simpli, neimplicați politic, ne cereau să lucrăm împreună. Momentele acestea de criză au deschis ferestre de comunicare. Cred că putem forma un tandem redutabil, care să răspundă cu sinceritate așteptărilor electoratului de dreapta în Timișoara. Vom promova valori liberal curate, și nu opțiuni vopsite”, a declarat Alin Nica, încheind cu un atac deloc subtil la fostul primar și candidatul pe care acum câteva săptămâni îl susținea și îl considera alegerea potrivită pentru Primăria Timișoara, Nicolae Robu.

Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, îl consideră pe Nica un „candidat formidabil” pentru CJT, și îl laudă și pe Dominic Fritz. „M-aș bucura foarte mult ca alianța Dreapta Unită să ajungă cât mai repede, prin negocieri serioase, la definitivarea condidaturilor atât la nivelul județului, cât și la nivelul fiecărei comunități locale din Timiș, și să începem cât mai repede bătălia de a apăra județul de clanurile mafiote care-l sugurmă cu tentaculele lor.


Am încrederea că Alin Nica este un candidat formidabil pentru consiliul județean, am încrederea că Dominic Fritz este un primar care a demonstrat că are viziune și că poate să ofere orașului dezvoltarea pe care o merită fiecare timișorean. De asemenea, sunt convins că oricâte minciuni vor fi lansate în spațiul public, oricâte mâini vor încerca să sucească pe la spate, oricâte resurse vor arunca în joc pentru a-i păcăli pe timișoreni și timișeni, nu vor reuși”, a spus Ludovic Orban.

Scandaluri uitate

Acum nici trei ani, Ludovic Orban și Alin Nica se aflau în tabere diferite în Partidul Național Liberal. După alegerile cu scandal din filiala PNL Timișoara, Alin Nica a spus că „Ludovic Orban nu mai este președintele meu”, preferându-l pe Florin Câțu la conducerea partidului, în timp ce Ludovic Orban spunea atunci: „Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere.”

Întrebat despre aceste dispute, Alin Nica a spus că „îmi e mai teamă de unanimitățile pesediste decât de contrele și conflictele și diversitatea de opinii care caracterizează liberalismul. Sigur că am avut păreri contrare, dar niciodată nu ne-am aruncat cuvinte grele, peste care să nu putem trece. Am avut viziuni diferite la momentul respectiv cu privire la ce s-a întâmplat în Timișoara, dar ceea ce am văzut la unii dintre colegii mei că fac alături de PSD este strigător la cer. Nu pot să ai pupături dulci peste flegme groase. Ori în politică știu că trebuie să existe flexibilitate, dar nu o supunere totală, după ce ani de zile ți-ai aruncat cuvinte grele, acum să vii să pupi poala adversarului ideologic și politic de zeci de ani”.

La rândul său, Orban a spus că vechile neînțelegeri nu au însemnat o ruptură.

„Pentru mine lucrurile sunt simple. Am contribuit la desemnarea lui Nica ca și candidat al PNL pentru CJT, i-am susținut campania prin care a câștigat. Și în continuare îi susțin candidatura, cu atât mai mult cu cât ne luptăm cu același adversar politic, PSD, care mai are niște vagoane cu soldați care au îmbrăcat de curând haina PSD. Vă readuc aminte că în anumite momente Alin Nica a fost împreună cu mine în PNL, în anumite momente am fost pe poziții diferite, dar acesta era un lucru normal în PNL. Aduceți-vă aminte câte conferințe județene competitive, democratice, au avut loc de-a lungu timpului, câte congrese. La noi n-a fost cu procesul verbal scris dinainte, cu un singur candidat, așa cum s-a ales Simonis. Cred că n-a îndrăznit nimeni să-și depună candidatura și să-l concureze pe Simonis pentru consiliul județean”, a spus Ludovic Orban.

Mai urmează „transferuri”

Alin Nica a anunțat că și alți liberali timișeni îl vor urma la Forța Dreptei, însă a evitat să dea nume, chiar și când a fost întrebat despre „transferul” lui Dănuț Groza, secretarul general al PNL Timiș.

„Am convingerea că au rămas alături de mine membri și simpatizanți PNL Timiș, pe care nu am de gând să îi dezamăgesc, așa cum au făcut-o Ciucă și Bode. În următoarea perioadă, primari și lideri de organizații locale de la PNL se vor alătura Forței Dreptei. Cei care vor veni alături de noi vor fi anunțați public, dar vă spun că și mai mulți vor rămâne în PNL și ne vor sprijini de acolo. Tuturor le mulțumesc pentru încredere și îi asigur că e vorba doar de o perioadă de tranziție până când ne vom reîntâlni cu toții într-un PNL sau o formațiune de dreapta adevărată, care nu va mai fi remorca unui partid de stânga”, a spus Nica.

De asemenea, Ludovic Orban a mărturisit că a avut o discuție cu viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără, care l-a contestat pe Nicolae Robu, însă cel puțin momentan acesta nu va schimba tabăra.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.