Alin Nica și Alfred Simonis se războiesc pe tema noului stadion inexistent...

Alin Nica și Alfred Simonis se războiesc pe tema noului stadion inexistent al Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Construirea noului stadion „Dan Păltinișanu” devine (din nou) subiect de luptă electorală, în care sunt implicați principalii candidați la fotoliul de președinte al Consiliului Județean Timiș. „Actualul” Alin Nica se războiește cu challenger-ul Alfred Simonis, de la PSD, îl acuză că blochează proiectul pentru a-l transforma în mită electorală la alegerile locale, cu riscul de a-l ntârzia enorm. De cealaltă parte, Simonis răspunde și spune că Nica habar nu are procedura și că e rău intenționat.

Suntem gata să demolăm stadionul, documentația pentru această operațiune e pregătită, dar nu putem să începem pentru că ne blochează guvernul și Alfred Simonis, care vrea să facă subiect de laudă electorală și magnet de voturi pentru alegerile locale, sunt acuzațiile lui Nica.

„În primul rând, aș dori să dezmint anumite informații, anumite afirmații ale celor de la PSD, în speță deputatului Simonis, care continuă să continuă să dezinformeze opinia publică și să transforme stadionul într-o mită electorală”, a declarat, vineri, Nica.

Conform actualului șef al CJT, sunt luni de zile de când instituția așteaptă demararea procedurii, dar proiectul e pus la sertar, deși e gata de ceva vreme. Timișorenii sunt șantajați de PSD cu acest proiect, acuză Nica.

„Practic, să vă spun câteva cuvinte despre parcursul acestei investiții. Studiul de prefezabilitate a început în 2021, a fost finalizat în același an, apoi, împreună cu Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Timiș a realizat studiul de fezabilitate. Am aprobat toți indicatorii prin mai multe hotărâri de Consiliul Județean. În anul 2022 am strâns toate avizele necesare construirea acestui nou stadion. Încă de la începutul anului trecut avem practic în bugetul local al județului Timiș de 3 ani de zile prevăzute sumele pentru demolarea acestei arene și am tot așteptat după hotărârea de guvern care să aprobe indicatorii tehnico-economici, respectiv hotărârea de guvern care să aprobe demolare a stadionului. Avem toată documentația pentru autorizația de demolare, așteptăm această hotărâre fiindcă fără ea, conform legii, nu putem să depunem la primărie pentru a obține autorizația de demolare. Așadar, nu au existat și nu există blocaje la nivelul Consiliului Județean Timiș pe această investiție, așa cum au afirmat cei de la PSD de-a lungul timpului. Singurul adevărat blocaj pe care îl avem a fost reprezentat chiar de cei de la PSD, chiar de domnul deputat, care a blocat acest această investiție în mai multe rânduri și vreau să vă dau un exemplu foarte simplu. Iată Stadionul Dinamo, care a început mai târziu decât stadionul nostru. Au început procedurile mai târziu. Studiul de fezabilitate a fost aprobat abia anul trecut, iar în decembrie, odată cu avizarea stadionului nostru a fost avizat și Stadionul Dinamo. Dar iată că, fără influențele domnului deputat, acest stadion a fost aprobat prin hotărâre de guvern luna trecută. Ori pentru noi este foarte clar că cei de la PSD au amânat intenționat aprobarea acestor indicatori tehnico-economici prin hotărâre de Guvern, tocmai pentru ai aproba în timpul campaniei electorale și pentru a face din această investiție un subiect de șantaj politic la adresa timișorenilor și să ofere într-un fel un fel de mită electorală timișorenilor, doar pentru a câștiga câteva procente în plus la alegerile care urmează 9 iunie”, a declarat, vineri, Alin Nica.

Situația e gravă, PSD și guvernul fac un trafic de influență cu acest proiect, spune reprezentantul Forța Dreptei.

„Suntem practic martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion.


Am văzut că un deputat se transformă în purtătorul de cuvânt al Guvernului, anunță hotărâri de guvern, anunță diferiți pași, deși nu are nicio treabă în această chestiune. Stadionul aparține județului Timiș. Consiliul Județean Timiș este co-finanțator al acestui proiect de investiții, iar provocarea pe care i-o lansez domnului deputat este să arate un singur document în care, pe parcursul acestei investiții, se regăsește semnătura domniei sale sau atribuțiile care pe care le are, astfel încât acest proiect să fie realizat”, e opinia fostului șef PNL Timiș.

Acum, s-a ajuns la mila lui Ciolacu, subliniază acesta. „Noi așteptăm aici, după mila domnului Ciolacu, să se îndure să ne aprobe niște hotărâri de guvern ca noi să începem procedurile de demolare și de construire a noului stadion. În concluzie, vă spun că Simonis și PSD-ul încearcă să șantajeze timișorenii cu banii timișorenilor”, spune Nica.

O acuzație la fel de dură se referă la faptul că demolarea nu poate începe pentru că oricum e nevoie de o a doua hotărâre de guvern, pentru demolare, iar aceasta e ținută, la fel, la sertar, conform oficialului. E exemplu de ipocrizie, transmite acesta.

„PSD ține blocate hotărârile de guvern, pentru că e vorba de două hotărâri, Simonis a vorbit doar de o singură hotărâre, Cei de la PSD vorbesc doar de o singură hotărâre. Așadar, cu atât mai mare ipocrizia cu cât ne așteptăm ca după aprobarea, dacă se va aproba, o să fiu și eu foarte atent să văd dacă chiar se va întâmpla acest lucru săptămâna viitoare, așa cum se s-a anunțat. Mai e nevoie de o a doua hotărâre privind demolarea stadionului. Ori sunt convins că cei de la PSD vor folosi aceste prilejuri tocmai pentru a șantaja timișorenii în preajma votului din 9 iunie”, conform lui Alin Nica.

Alfred Simonis contraatacă

Nica nu se pricepe, nu știe care e procedura și cine trebuie să ceară hotărâre pentru demolare, spune cel acuzat, Alfred Simonis. Mai mult, îl acuză că e rău intenționat.

„Am luat act de declarațiile domnului Alin Nica legate de situația stadionului Dan Păltinișanu și despre faptul că nu s-a vorbit despre Hotărârea de Guvern pentru demolarea arenei din Timișoara. Pentru acuratețea informației și pentru că adevărul trebuie spus, facem câteva precizări importante. Ceea ce nu știe domnul Alin Nica este că abia după adoptarea Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici se solicită, conform procedurilor legale, HG-ul de demolare. Cine trebuie să facă această solicitare? Proprietarul bazei sportive, adică exact Consiliul Județean Timiș”, spune Simonis.

De asemenea, liderul PSD mai spune că demolarea stadionului nu de dependentă de realizarea proiectului, care aparține celor de la CNI.

„Cum poți imputa că nu s-a dat o Hotărâre de Guvern în condițiile în care cel care trebuia să o solicite nu a făcut-o? În cazul de față, dumneavoastră, domnule Nica. Un alt lucru pe care nu îl știe Alin Nica este că, după ce indicatorii tehnico-economici sunt aprobați, Compania Națională de Investiții demarează procedura de licitație a proiectării și execuției, aceasta nefiind condiționată de demolarea bazei. Singura obligație a Consiliului Județean este ca, până la finalizarea etapei de proiectare, să elibereze terenul de sarcini pentru a-l preda constructorului, adică să se ocupe de demolare”, mai anunță Simonis.

Nica este rău intenționat, spune social-democratul.

„Acestea sunt etapele de urmat, domnule Nica, iar faptul că mă acuzați pe mine și Guvernul pentru că nu s-a dat o HG pe care nu ați solicitat-o încă arată cât sunteți de rău intenționat. Nu ne mai mirăm că nu s-a realizat vreun mare proiect la Consiliul Județean Timiș atâta timp cât nu știți nici măcar să demarați o investiție de anvergură”, încheie Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.