Amintiri muzicale despre Lugoj: Freddy Stauber lansează un nou material discografic

Amintiri muzicale despre Lugoj: Freddy Stauber lansează un nou material discografic

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul bănățean Freddy Stauber se pregătește de lansarea noului album al său care poartă numele de „Viața-i o amintire”, care cuprinde piese legate de orașul său natal, Lugoj.

Artistul născut în 27 aprilie 1958 la Lugoj, trăiește de câteva decenii în Germania și a devenit cunoscut prin prezența sa în trupe ca Logic, Stelele sau Betta. Freddy Stauber a fost cooptat în formația Stelele, pe vremea când a fost student în Timișoara și a înregistrat alături de ei albumul discografic Sonne im Herzen, înregistrat live la Casa Tineretului.

„Am ajuns la formația Stelele în 1979, fiind student la Facultatea de Mecanică. Cu albumul «Sonne im Herzen» e o poveste mai lungă, însă mai pe scurt promotor a fost regizorul Valeriu Perciun de la TVR București, emisiunea în limba germană, cu care eu colaborasem mult în emisiunile lui. Cântând în acea perioadă la Teatrul German din Timișoara am dat spectacole cu piese cover, dar și compoziții proprii. Așa s-a născut albumul. La tobe a fost Roland Crăciunescu, la bas Gerl Gerhard, la claviaturi și voce Friedel Crăciunescu și Desideriu Faji, vocal Tiberiu Repliuc și chitară și vocal am fost eu. S-a instalat totul pe scena Casei Tineretului, s-au preluat toate instrumentele prin microfoane sau cablaj intr-un mixer Peavey și s-a cântat și înregistrat live pe un magnetofon Revox cu două piste (tracks). Am înregistrat câteva nopți de-rândul, când era liniște și am trimis materialul la București unde Paul Enigărescu a masterizat totul. Discul vinyl a apărut la Electrecord București și conține 10 piese în limba germană. Titlul discului Soare în inimă, este un cover după piesa cântată de Cliff Richard «We don’t talk anymore», textul german îmi aparține.


Pe discul vinyl mai sânt câteva cover variante Peter Maffay și piese proprii ca Angeline, Gute Nacht, Natur, Die Flasche…“, spune artistul.

Freddy Stauber a părăsit România definitiv în anul 1987 și s-a stabilit în Germania, unde a reușit să împace utilul cu plăcutul, ocupându-se printre altele și de partea de sunet a celebrei firme Mercedes Benz. Dincolo de proiectele sale în domeniul muzicii rock, artistul a devenit cunoscut în Germania și ca solist de „schlager – musik“ sub pseudonimul de Julian Sanders.

Anul trecut, artistul a susținut un concert special în cadrul festivalului Lugoj Clasic și a fost recompensat cu distincția Ad Honorem, pentru merite deosebite in promovarea valorilor culturale lugojene în țară și în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.