Aniversare în scena muzicală timișoreană: La mulți ani Bogdan Cotîrță!

Aniversare în scena muzicală timișoreană: La mulți ani Bogdan Cotîrță!

0
DISTRIBUIȚI

Bogdan Cotîrță,, solistul formației Melting Dice împlinește astăzi 42 de ani, ocazie cu care redacția pressalert.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

Născut la Timișoara, artistul este un personaj cunoscut în rândul melomanilor și iubitorilor de cultură din orașul nostru. A fost, o vreme „production manager” în cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, iar în 2017 a creat platforma numită Muzicon, care la început a fost o conferință dedicată scenei de muzică alternativă. Mai apoi, Muzicon s-a implicat în organizarea multor concerte sau alte proiecte, printre care s-a numărat și „Lost Tapes”, un demers care a recuperat muzica timișoreană pierdută din deceniile trecute. Muzicon a pornit la drum și cu ideea de a creea un hub cultural care să le ofere trupelor timișorene aflate la început de drum condiții propice pentru repetiții.


Pe lângă acestea, platforma acționează ca un fel de agenție de booking și promovare, diferența față de alte entități de acest fel fiind aceea că aceste acțiuni sunt realizate fără ideea de câștig financiar.

Trupa de rock alternativ Melting Dice s-a înființat în Timișoara în toamna anului 2014, având în componența inițială patru membri: Flavius Vutan (chitară), Sorin Ghiniță, (tobe), Dani Șimon (bas), Bogdan Cotîrță (chitară și voce) Anul 2015 a însemnat pentru Melting Dice primele festivaluri și concerte proprii, iar în primăvara anului 2016 trupa a lansat primul videoclip pentru piesa „Inert”. În 2017 apare primul album: „Cord Cablu Creier”, iar în 2020 se lansează cel de-al doilea material discografic, EP-ul „Mat deschis”. Tot în 2020, locul lui Dani Șimon la bas este luat de Adolf Vegh, iar Flavius Vutan părăsește trupa. In 2021 trupa a funcționat în formula de trio, iar din 2022 a revenit la una de cvartet, componența actuală fiind cu Bogdan Cotîrță (voce si chitara), Sorin Ghiniță (tobe), Alfred Paroș (bas) și Cristi Paroș (clape). Recent, formația timișoreană a lansat o nouă melodie care poartă titlul de „Lucruri simple”, o piesă despre cât de puțin avem nevoie pentru a fi bine, despre simplitatea unei vieți trăite autentic, alături de oameni dragi și cu momente frumoase ce durează mai mult în amintirea noastră decât în telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.