CFR Timişoara se bate cu Deva acasă pentru trofeul Cupei României. Feroviarii...

CFR Timişoara se bate cu Deva acasă pentru trofeul Cupei României. Feroviarii au trăit periculos în semifinala cu Mărăşeştiul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CFR Timişoara / Facebook

CFR Timişoara s-a alăturat rivalei din Deva în finala Cupei României la futsal, programată mâine pe Bega. În a doua semifinală a Final Four-ului din sala „Constantin Jude”, elevii lui Robert Lupu s-au impus conform aşteptărilor în faţa Mausoleului Mărăşeşti, dar au riscat să fie egalaţi pe final. A fost până la urmă victorie şi calificare, chiar dacă ea s-a înregistrat la un scor strâns: 5-4.

Mai devreme, în prima semifinală F4, Deva şi-a făcut şi ea „treaba”, depălind mai uşor pe ACS Sepsi, scor 4-1.

Feroviarii, cu echipament nou pentru eveniment, au început bine, practic de la 1-0 prin reuşita lui Andrei Nemiţanu. A urmat o replică dârză a vrâncenilor, care au nimerit bara prin Petică.


Pe finalul reprizei însă lucrurile păreau să intre pe făgaşul normal, căci chiar liderul din teren, Lupu, a făcut 2-0 din pasa lui David. În minutul 18 a venit însă şi primul gol al vizitatorilor, prin Cireş, cu un trasor în dreapta portarului. Mai multe, Petică a irosit şansa unui 2-2 la pauză, trimiţând pe lângă poartă din penalitatea dictată pentru cumul de faulturi.

La reluare CFR a făcut şi mai rapid 3-1 prin acelaşi Nemiţanu, de această dată printr-un şut cu efect din poziţie centrală. Scorul a fost redus însă iarăşi, peste două minute (min. 23) de către… Petică, cu un şut deviat de portar. Da Souza a liniştit temporar spiritele cu golul de 4-2. „Festivalul urmăririi” a continuat cu golul marcat de Iliescu pentru Mausoleul. În fine, Da Silva înscris în minutul 32 pentru 5-3, dar nici acum diferenţa de două goluri nu a rezistat mult, căci Petică a mai oferit speranţe celor din Mărăşeşti la o surpriză. Ea putea veni în penultimul minut, dar oaspeţii nu s-au conectat în faţa porţii lui Lungu şi au părăsit competiţia cu fruntea sus. Chiar dacă un jucător a voleibalat în ultimele secunde o minge care ar fi căzut probabil în poartă, doar pentru a mai oferi o speranţă colegilor care atacau fără portar.

Mausoleul a făcut o figură frumoasă şi în campionat, fiind pe locul 2 în play-out acum, după ce au încheiat pe 6 prima parte a sezonului.

CFR Timişoara: Lungu – Nemiţanu, Gustavo da Silva, Ilaş (c), Gabriel Souza, Lupu, Weelington, G. David.

Mihnea Toader a lipsit de la gazde, fiind suspendat, dar va fi valid mâine

Finala Cupei României dintre CFR Timişoara şi CSM Deva e programată miercuri, 3 aprilie, de la ora 17.00, în sala „Constantin Jude”, intrarea e liberă iar spectatorii sunt aşteptaţi cu surprize de către organizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.