Concert Island Mint la Timișoara: Când compunem muzică nu ne gândim la...

Concert Island Mint la Timișoara: Când compunem muzică nu ne gândim la genuri muzicale și nu ne place să fim etichetați în vreun fel

0
DISTRIBUIȚI

Formația cehă Island Mint a susținut primul concert în România luni seara, la Timișoara, la M2 Event Venue, unde puținii spectatori care au asistat la acest spectacol au avut parte de o seară interesantă din toate punctele de vedere.

Recitalul trupei din Praga a fost unul deosebit pentru cei care sunt deschiși la abordări muzicale noi și nu sunt închistați în conservatorism. Pe parcursul serii cei cinci muzicieni care îl au ca frontman pe compozitorul Matyáš Adámek, au trecut cu eleganță printr-un amalgam de genuri muzicale care a inclus porțiuni de krautrock, psihadelic, garage și chiar pop, iar sound-ul lor analogic a încântat audiența. Probabil că șarmul acestui amalgam de genuri executat de Island Mint provine din faptul că compozițiile lor sunt burdușite de construcții sonore neprevăzute, iar bogăția de influențe face ca recitalurile lor să fie pline de energii pozitive.

Artiștii au prezentat la Timișoara piese din albumul lor de debut, „Irreality”, dar și compoziții din EP-urile editate de ei. Cu un sound care pe alocuri a amintit de trupe ca Tame Impala sau The Whitest Boy Alive, cehii au reușit să creeze o seară energică. Deși au doar patru ani de existență, cei de la Island Mint au reușit să facă valuri serioase în Europa, iar unul din motivele pentru care muzica lor a ajuns la urechile multora este participarea lor la Eurosonic Noorderslag 2024 din Olanda, unul din cele mai vestite showcase-uri de muzică de pe continentul nostru.

„Am parcurs un drum destul de lung până când am ajuns la Eurosonic.


Am avut o experiență deosebită în Olanda, unde am participat la diverse conferințe și am văzut o serie de alte trupe interesante din Europa. A fost foarte frumos. Ceea ce cântăm noi este un mix de mai multe genuri. Avem shoegaze, indie rock și chiar și muzică tradițională din Cehia. Când compunem piese nu ne gândim la genuri muzicale, nu avem o identitate anume și nu ne place să fim etichetați în vreun fel. Nu cântăm un gen anume, noi facem cântece. Din această cauză avem un amestec așa de divers. Nu ne opunem marketing-ului chiar dacă nu ne place în mod deosebit. Dar…dacă nu ai muzică bună, degeaba ai marketing. Noi deocamdată muncim la muzică… vrem ca produsul nostru să fie bun. Dacă am cânta doar pentru public, ar fi foarte plictisitor. Considerăm că e bine să cânți despre ceea ce-ți place. Iar publicul când te vede pe scenă că ești încântat de muzica ta…intră în această stare. E frumos să faci publicul fericit, dar nu cu orice preț. Dacă oamenii din fața scenei văd că tu ești fericit pe scenă și ei vor simți acest fapt. Ne bucurăm foarte mult pentru faptul că am avut ocazia să cântâm în România și ne dorim ca pe viitor să mai revenim aici”, ne-au declarat membrii formației Island Mint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.